Best Sellers

Προετοιμασία του αυτοκινήτου μας για το φθινόπωρο !

Παραλίες, αυτοκινητόδρομοι, χωματόδρομοι, βαλίτσες, ομπρέλες, πλοία, βουνά και νησιά: το αυτοκίνητό μας βρέθηκε και φέτος σε κάποια ή και σε όλες τις παραπάνω συνθήκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γι αυτό πρέπει να φροντίσουμε και να ελέγξουμε τις λειτουργίες του λίγο πριν μπει ο χειμώνας με απλά βήματα :

           

1. ΚΑΛΟ ΠΛΥΣΙΜΟ

Κουβάδες, σφουγγάρια και σαμπουάν ανά χείρας λοιπόν για να παλέψουμε το θηρίο της καλοκαιρινής βρωμιάς. Ακριβώς επειδή δεν είναι το συνηθισμένο μηνιαίο πλύσιμο θα πρέπει να αντιμετωπίσετε με μεγάλη προσοχή τα σημεία όπως ανάμεσα στις πόρτες και το πλαίσιο, στα λούκια κάτω από το καπό ή το πορτ-μπαγκάζ όπου μαζεύεται χώμα, φύλλα δέντρων και πευκοβελόνες. Σε ό,τι αφορά το αμάξωμα χρειάζεται μεγάλη προσοχή να αναζητήσετε δύσκολες βρωμιές όπως ρετσίνι από το παρκάρισμα κάτω από δέντρα, κάτι που σίγουρα έγινε στις διακοπές. Βρείτε αυτές τις επιβαρύνσεις και αντιμετωπίστε τις ξεχωριστά.

2. ΑΔΕΙΑΣΜΑ 

Mε την επιστροφή στη βάση πρέπει όλα να βγουν έξω. Αν δε γίνει τώρα είναι πιθανό να μη γίνει όλο το χειμώνα, αυξάνοντας το βάρος του οχήματος, τους ανεπιθύμητους θορύβους και ένα σωρό άλλα. Το ίδιο ισχύει και για τη μπαγαζιέρα και τη σχάρα: άδειασε, κατέβηκε και αποθηκεύτηκε. Όσο μένει στην οροφή επηρεάζει την αεροδυναμική και την κατανάλωση καυσίμου. Ψάξτε διεξοδικά τις θήκες στις, στις θήκες σε υποβραχιόνια αλλά και στο ντουλαπάκι.

3. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Χρειάζεται καλός καθαρισμός και στο εσωτερικό του οχήματος. Καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα πάνω στα καθίσματα με ειδική έμφαση σε πτυχώσεις και ραφές όπου έχει φωλιάσει η άμμος, καθώς και στους αεραγωγούς. Άλλο κρίσιμο σημείο: τα πλαστικά του ταμπλό. Μετά από την μεγάλη έκθεση στον ήλιο πρέπει να τα περιποιηθείτε με κάποιο ελαφρύ γυαλιστικό το οποίο θα τα ζωντανέψει εκ νέου. Αν το αφήσετε φέτος η φθορά από τα διαδοχικά καλοκαίρια θα φανεί έντονα.

4. ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μείνει πλυστικό υγρό μέσα στο σχετικό δοχείο γυρνώντας από τις διακοπές. Ελέγξτε το και γεμίστε το. Το ίδιο με όλες τις στάθμες: λιπαντικά και υγρά φρένων. Σημαντικό σημείο και τα ελαστικά. Οπτικός έλεγχος απαραιτήτως εδώ για να δείτε φυσικά αν υπάρχει κάποια σημαντική «πληγή» σε πλαϊνά ή στο πέλμα, καθώς και να ελεγχθούν και οι πιέσεις των ελαστικών. Άλλα πλαστικά σημεία όπως οι υαλοκαθαριστήρες θέλουν καλό καθάρισμα του μάκτρου και έλεγχο για αλλαγή με τον ερχομό των βροχών.

5. ΕΛΕΓΧΟΣ ΖΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ

Σίγουρα δε μπορούμε και να αξιολογήσουμε τη φθορά που έχει γίνει στα φρένα μετά την καλοκαιρινή χρήση, αυτό μπορεί να το κάνει το συνεργείο. Εμείς μπορούμε να ελέγξουμε το φίλτρο αέρα. Αέρα υπό πίεση στο βενζινάδικο είναι η καλύτερη λύση εδώ. Επίσης αξίζει να ελεγχθεί και η μπαταρία. Το αμέσως προηγούμενο διάστημα ταλαιπωρήθηκε και το αμέσως επόμενο, όσο θα πέφτουν οι θερμοκρασίες, θα δεχτεί κι άλλη πίεση. Μετρήστε τη σε ένα ηλεκτρολογείο, συνήθως είναι δωρεάν.

Post by Evagelia Pagalidi

0 Σχόλιο