ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ 7:  ΦΙΛΤΡΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ  !

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ 7: ΦΙΛΤΡΑ ΚΑΜΠΙΝΑΣ !

Το φίλτρο καμπίνας (θαλάμου αέρα) καθαρίζει τον αέρα που αναπνέουν κατά την πορεία ο οδηγός και οι επιβάτες. Η δράση του φίλτρου θαλάμου είναι πολύ σημαντική γιατί ο μολυσμένος αέρα επηρεάζει σημαντικά την υγεία και τη συγκέντρωσή μας κατά την πορεία. Ο μολυσμένος αέρας είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος:

·         Λόγω του μολυσμένου αέρα, μόνο στην Ευρώπη πεθαίνουν πρόωρα πάνω από 460.000 άτομα ετησίως.

·         Το πρόβλημα του υπερβολικά μολυσμένου αέρα αφορά το 80% των κατοίκων όλων των αστικών περιοχών της Ευρώπης.

Στάνταρ φίλτρα

Τα φίλτρα θαλάμου αέρα έχουν το διαχωριστικό φιλτραρίσματος που είναι κατασκευασμένο από πλήρες συνθετικό ύφασμα. Η ικανότητα φιλτραρίσματος των σωματιδίων του μεγέθους σχεδόν κάποιων μικρομέτρων προκύπτει από την εφαρμογή του φαινομένου της έλξης των ακαθαρσιών από τις ίνες με ηλεκτροστατικό φορτίο. Οι συνθετικές ίνες είναι λιγότερο υγροσκοπικές, για αυτόν τον λόγο τα φίλτρα θαλάμου αέρα δεν παραμορφώνονται υπό τη δράση του νερού.

Φίλτρα ενεργού άνθρακα

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα σταματάνε όχι μόνο τα στερεά σωματίδια, αλλά και τα βλαβερά για την υγεία μας αέρια. Ο ενεργός άνθρακας έχει πορώδη δομή που μοιάζει με σφουγγάρι. Αυτό έλκει τα βλαβερά αέρια χάρη στο φαινόμενο της ρόφησης. Ο ενεργός άνθρακας απορροφάει ακόμη δυσάρεστες οσμές που εισέρχονται στον θάλαμο επιβατών από έξω.

 

All comments