10 έξυπνοι τρόποι για να κάνεις οικονομία στη βενζίνη!

10 έξυπνοι τρόποι για να κάνεις οικονομία στη βενζίνη!

Επειδή στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να υπολογίζουμε ακόμα και το κέρδος λίγων χιλιομέτρων από το ρεζερβουάρ, διάβασε τις δέκα χρήσιμες συμβουλές  για εξοικονόμηση καυσίμου :

Έξυπνοι τρόποι για την εξοικονόμηση της βενζίνης:

1)    Οδήγησε με σταθερή ταχύτητα μεταξύ 50-70 χλμ/ώρα! Θυμήσου πως η πολύ χαμηλή ταχύτητα αλλά ιδιαίτερα η πιο αυξημένη ταχύτητα, αυξάνει και την κατανάλωση του καυσίμου. 

2)  Η οδήγησή σου θα πρέπει να είναι ομαλή! Φρόντισε να αποφύγεις τις απότομες αλλαγές ταχυτήτων, τα απότομα προσπεράσματα, τους ελιγμούς και τα ξαφνικά φρεναρίσματα! 

3)   Χρησιμοποίησε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου μόνο όταν είναι άκρως απαραίτητο! Γενικά, προσπάθησε να περιορίσεις την χρήση του, για να εξοικονομήσεις και βενζίνη! 

4)   Όταν υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα στο δρόμο και βρίσκεσαι σε μεγάλη αναμονή,  προτίμησε να σβήσεις τον κινητήρα. 

5)   Όταν είναι επιτρεπτό και μπορείς φρόντισε να επιταχύνεις χρησιμοποιώντας την μακρύτερη δυνατή ταχύτητα.

6)  Αν το όχημά σου έχει την επιλογή “cruise” προτίμησε να την χρησιμοποιήσεις  καθώς με τον  αυτόματο πιλότο μπορείς να  διατηρείς σταθερή ταχύτητα με αποτέλεσμα να καις λιγότερο καύσιμο. 

7)    Μην παραφορτώνεις  το αυτοκίνητο σου  ώστε να μην χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να κινηθεί. 

8)    Στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα στην περίπτωση δυνατού αέρα κλείσε τα τυχόν ανοιχτά παράθυρα ή την ηλιοροφή για να έχει το αυτοκίνητό σου καλύτερη  αεροδυναμική. 

9)    Η σωστή συντήρηση του οχήματός σου είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ασφαλή οδήγηση αλλά σε βοηθά και στην οικονομία καυσίμου! Πραγματοποίησε λοιπόν τα καθιερωμένα, τακτικά  σέρβις και την αλλαγή λαδιών, ακριβώς όπως ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου.

10)    Διατήρησε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου σε καλή κατάσταση, φρόντισε να είναι τα λάστιχα καλά φουσκωμένα και κάνε συχνούς ελέγχους για την πίεση του αέρα!

All comments