Δέρμα ή ύφασμα;

Δέρμα ή ύφασμα;

Η απόφαση δεν είναι εύκολη, αφού και τα δύο υλικά έχουν τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα τους. Ας ρίξουμε όμως μια πιο αναλυτική ματιά.

Υφασμάτινα καθίσματα 

Πλεονεκτήματα

Διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα επιλογών, όπως βελούδο, πολυεστέρα, νεοπρέν, κοτλέ και άλλα. Άρα είναι σίγουρο ότι θα βρεις κάτι που να ταιριάζει με τα γούστα σου.

Είναι πιο φτηνά από τα δερμάτινα και πιο προσιτά αν έχει μικρό μπάτζετ

Αφαιρούνται πολύ εύκολα, αν κάποια στιγμή θέλεις να τα αλλάξεις ή να τα πλύνεις 

Μειονεκτήματα

Τα καλύμματα καθισμάτων των υφασμάτων μπορούν να λερωθούν αρκετά γρήγορα. Παρόλο που μπορεί να πλυθεί σε πλυντήριο, είναι δύσκολο ωστόσο να φύγουν οι λεκέδες τελείως

Με την πάροδο του χρόνου, τείνουν να ξεφτίζουν λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Παρόλο που το υλικό τους μπορεί να κρατήσει για χρόνια, δεν ισχύει το ίδιο για το χρώμα.

Λεκιάζουν εύκολα και αν δεν καθαριστούν αμέσως τα ψίχουλα και οι ακαθαρσίες μπορεί να κολλήσουν μέσα στις ίνες ή ανάμεσα στο κάλυμμα και το κάθισμα

Δερμάτινα καθίσματα 

Πλεονεκτήματα

Αν και είναι πιο ακριβά αντισταθμίζουν την τιμή τους με την αντοχή και την αισθητική τους.

Ως επί το πλείστον, τα δερμάτινα καθίσματα θεωρούνται ως μια βελτίωση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του. Το δέρμα θεωρείται πιο καλαίσθητο, πιο ελκυστικό και πολυτελές.

Όταν πρόκειται για το καθάρισμα, είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθούν σε σχέση με τα υφασμάτινα. Το νερό και γενικά οι διαρροές μπορούν να καθαριστούν και να σκουπιστούν πανεύκολα, ενώ οι βρωμιές και τα ψίχουλα μπορούν να καθαριστούν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Είναι πιο ανθεκτικά από τα υφασμάτινα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. 

Μειονεκτήματα

Το μεγαλύτερο τους μειονέκτημα είναι ότι είναι ευαίσθητα στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Είναι δηλαδή πολύ ζεστά το καλοκαίρι και παγωμένα το χειμώνα.

Δεν βγαίνουν σε πολλά χρώματα και σχέδια, όπως τα αντίστοιχα υφασμάτινα Δεν είναι κατασκευασμένα από υλικό που αναπνέει, επομένως ίσως ιδρώσεις λίγο περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Δείτε όλα μας τα αξεσουάρ για το εσωτερικό του αυτοκινήτου ΕΔΩ

All comments