Οδήγηση στο σκοτάδι: 5 tips για ασφάλεια!

Οδήγηση στο σκοτάδι: 5 tips για ασφάλεια!

Η οδήγηση τη νύχτα είναι πολλές φορές αναπόφευκτη. Ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε μια ασφαλή νυχτερινή διαδρομή.

1. Ελέγξτε τα φώτα σας

Πρώτα απ 'όλα, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τους λαμπτήρες  σας τακτικά. Βεβαιωθείτε ότι οι προβολείς σας  λειτουργούν σωστά. Οι λαμπτήρες  πρέπει να είναι καθαροί  και σωστά ευθυγραμμισμένοις για να βλέπετε καλά και να μην ενοχλείτε και τους άλλους οδηγούς.

Μπορείτε να δείτε πως να ευθυγραμμίσετε τα φώτα σας ΕΔΩ!

2. Ήρθε η ώρα για αναβάθμιση

Υπάρχουν πολλοί λαμπτήρες με επιπλέον χαρακτηριστικά, που θα σας βοηθήσουν να βλέπετε καλύτερα.  Με αυτό το τρόπο η νυχτερινή οδήγηση θα μετατραπει σε εμπειρία,. Υπάρχουν πολλές σειρές λαμπτήων, που θα κάνουν την νύχτα μέρα. Όπως η Night Breaker Laser Next Generation της Osram , η Racing Vision και η X-treme Vision από τη Philips, προσφέρουν όλο και περισσότερο φως στο δρόμο, καθώς και μεγαλύτερη ακτίνα φωτός.

Αν ψάχνετε για λαμπτήρες Xenon HID που προσφέρουν περισσότερο φως , ρίξτε μια ματιά στα OSRAM Xenarc Night Breaker Unlimited σε τιμή ΣΤΟΚ και τις Philips Xenon X-treme Vision gen2.

3. Πηγαίνετε Αργά

Μπορεί να είναι αυτονόητο αλλά είναι κάτι που δεν εφαρμόζεται πάντα. Μειώστε ταχύτητα για να εντοπίζετε τους κινδύνους και να διαβάζετε τις πινακίδες.  Ο γενικός κανόνας είναι ότι θα πρέπει να είστε σε θέση να σταματήσετε μέσα στην φωτισμένη περιοχή που παράγεται από τους προβολείς σας.

4. Ξεκουραστείτε όταν είναι απαραίτητο

Η  οδήγηση στο σκοτάδι σας κουράζει έτσι κι αλλιώς, οπότε  αν αντιμετωπίζετε μια μεγάλη διαδρομή στο σκοτάδι, βεβαιωθείτε ότι θα σταματήσετε τη στιγμή που θα αρχίσετε να αισθάνεστε κουρασμένοι.

Πιείτε καφέ, τεντώστε τα πόδια σας, κοιμηθείτε και μην γυρίσετε στο δρόμο μέχρι να είστε ξανά σε εγρήγορση. Δεν αξίζει το ρίσκο.

5. Μην πίνετε και οδηγείτε

Είναι το μήνυμα που όλοι έχουμε ακούσει ξανά και ξανά, αλλά είναι τόσο σημαντικό - απλά μην πίνετε αν έχετε να οδηγήσετε. Ακόμη και ένα αλκοολούχο ποτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε υπνηλία, οπότε προσέξτε.

All comments