Οδήγηση στο σκοτάδι: 5 tips για ασφάλεια!

Οδήγηση στο σκοτάδι: 5 tips για ασφάλεια!

Η οδήγηση τη νύχτα είναι πολλές φορές αναπόφευκτη. Ωστόσο υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να έχεις μια ασφαλή νυχτερινή διαδρομή.

1. Έλεγξε τα φώτα σου

Πρώτα απ 'όλα, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχεις τους λαμπτήρες σου τακτικά. Οι λαμπτήρες  πρέπει να είναι καθαροί και σωστά ευθυγραμμισμένοι για να βλέπεις καλά και να μην ενοχλείς και τους άλλους οδηγούς.

Μπορείτε να δείτε πως να ευθυγραμμίσετε τα φώτα σας ΕΔΩ!

2. Ήρθε η ώρα για αναβάθμιση

Υπάρχουν πολλοί λαμπτήρες με επιπλέον χαρακτηριστικά, που θα σε βοηθήσουν να βλέπεις καλύτερα.  Με αυτό το τρόπο η νυχτερινή οδήγηση θα μετατραπει σε εμπειρία,. Υπάρχουν πολλές σειρές λαμπτήων, που θα κάνουν την νύχτα μέρα. Όπως η Night Breaker Laser Next Generation της Osram, η Racing Vision και η X-treme Vision από τη Philips, προσφέρουν όλο και περισσότερο φως στο δρόμο, καθώς και μεγαλύτερη ακτίνα φωτός.

Αν ψάχνετε για λαμπτήρες Xenon HID που προσφέρουν περισσότερο φως , ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ!

3. Πήγαινε αργά

Μπορεί να είναι αυτονόητο αλλά είναι κάτι που δεν εφαρμόζεται πάντα. Μείωσε ταχύτητα για να εντοπίζεις τους κινδύνους ευκολότερα. Ο γενικός κανόνας είναι ότι θα πρέπει να είσαι σε θέση να σταματήσεις μέσα στην φωτισμένη περιοχή που παράγεται από τους προβολείς.

4. Ξεκουράσου όταν είναι απαραίτητο

Η  οδήγηση στο σκοτάδι κουράζει έτσι κι αλλιώς, οπότε αν έχεις να κάνεις μια μεγάλη διαδρομή στο σκοτάδι, βεβαιώσου ότι θα σταματήσεις τη στιγμή που θα αρχίσεις να αισθάνεσσαι κουρασμένος.

5. Μην πίνεις και οδηγείς

Είναι το μήνυμα που όλοι έχουμε ακούσει ξανά και ξανά, αλλά είναι τόσο σημαντικό - απλά μην πίνεις αν έχεις να οδηγήσεις. Ακόμη και ένα αλκοολούχο ποτό μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς υπνηλία, οπότε να είσαι προσεκτικός.

All comments