Οδηγός χειμερινής προετοιμασίας αυτοκινήτου!

Οδηγός χειμερινής προετοιμασίας αυτοκινήτου!

O χειμώνας πλησιάζει αλλά έχετε ακόμα χρόνο να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για τη χειμερινή σεζόν.

Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό προετοιμασίας:

1.      Ελέγξτε τα ελαστικά σας:

Δεν είναι μόνο ο πάγος και το χιόνι που πρέπει να ανησυχείτε κατά τους χειμερινούς μήνες. H υγρασία μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνη.  Eλέγξτε την κατάσταση των ελαστικών σας για να παραμείνετε ασφαλείς.. Αν το πέλμα φαίνεται χαμηλό ή υπάρχει κάποια ζημιά αξίζει να βάλετε νέα ελαστικά ή τουλάχιστον να περιστρέψετε τα εμπρός και πίσω.

Τip ελαστικών:

Nα έχετε πάντα μαζί σας ένα κιτ επισκευής ελαστικών αυτοκινήτων έκτακτης ανάγκης Tyreweld , ώστε σε περίπτωση μικρής ζημιάς να είστε σε θέση να την αντιμετωπίσετε . Με εύκολη χρήση το Tyreweld αποκαθιστά το ελαστικό σας και στη συνέχεια σφραγίζει τη ζημιά χωρίς να χρειάζεστε εργαλεία.

2.   . Έλεγχος μπαταρίας:

Για όσους οδηγούν ένα παλιό αυτοκίνητο, ο χειμώνας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην μπαταρία σας. Αν η μπαταρία σας έχει προκαλέσει προβλήματα στο παρελθόν ή αν δεν έχετε οδηγήσει το αυτοκίνητο για λίγο ελέγξτε τη μπαταρία σας ή προμηθευτείτε μία καινούργια για να αποφύγετε τη ταλαιπωρία σε περίπτωση βλάβης.

3. Ελέγξτε το επίπεδο αντιψυκτικού

Το αντιψυκτικό έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τον κινητήρα σας σε ζεστές και κρύες συνθήκες, οπότε είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι έχει συμπληρωθεί πριν πέσει η θερμοκρασία. Το επίπεδο αντιψυκτικού θα πρέπει να βρίσκεται εντός των σημείων min και max της δεξαμενής.  Αν χρειάζεται να συμπληρώσετε αντιψυκτικό, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιείται σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

4.       Πλύσιμο Παρμπρίζ:

Εάν οδηγείτε πολύ κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να έχετε τέλεια ορατότητα. Με τα κατάλληλα υγρά υαλοκαθαριστήρων θα έχετε καθαρό παρμπρίζ  χωρίς πάγο.

5.      Υαλοκαθαριστήρες:

Ο χειμώνας μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων, οπότε φροντίστε να τα ελέγξετε για σημάδια φθοράς. Εάν το καουτσούκ έχει φθαρεί , δεν θα απομακρύνει αποτελεσματικά το νερό προκαλώντας προβλήματα ορατότητας.  Αλλάξτε τους βάζοντας τους κατάλληλους ποιοτικούς υαλοκαθαριστήρες.

6.       Έλεγχος λαμπτήρων

Για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε άριστη κατάσταση μέσα στο χειμώνα, ελέγξτε ότι όλα τα εξωτερικά φώτα είναι σε πλήρη λειτουργία - συμπεριλαμβανομένων των φώτων ομίχλης. Αν χρειαστείτε λαμπτήρες με περισσότερο φως προμηθευτείτε τους κατάλληλους για το αυτοκίνητό σας.

7.       Έλεγχος καυσίμου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό καύσιμο και δε θα χρειαστεί  να ταλαιπωρηθείτε κατά τη διάρκεια ενός χειμερινού ταξιδιού. Προμηθευτείτε τα κατάλληλα λιπαντικά κινητήρα.

8.      Ήρθε η ώρα των χιονιών και του πάγου

Είναι απαραίτητο να έχεις αλυσίδες χιονιού ή χιονοκουβέρτες για τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Βρες τις αλυσίδες χιονιού που θα έχουν μέγιστη ανθεκτικότητα και πρόσφυση.

Απολαύστε ξέγνοιαστη χειμερινή οδήγηση έχοντας τα κατάλληλα αντικείμενα:

De-Icer-Aντιπαγωτικό

Tyreweld-Σφραγιστικό διαροοών ελαστικού

Bradex Easy Start-Σπρέυ εύκολης εκκίνησης

Εκκινητή μπαταρίας

Φορτιστή μπαταρίας

Φορτιστής τηλεφώνου

Ξύστρα πάγου

Αλυσίδες χιονιού-Χιονοκουβέρτες

Φαρμακείο

Προειδοποιητικό σήμα

GPS

Ζεστά ρούχα -υποδήματα

 

All comments