5 συμβουλές για την ανοιξιάτικη προετοιμασία  του αυτοκινήτου σου!

5 συμβουλές για την ανοιξιάτικη προετοιμασία του αυτοκινήτου σου!

Ύστερα από έναν μακρύ χειμώνα, η άνοιξη «ηχεί» σαν ανακούφιση για εμάς αλλά και για το αυτοκίνητό μας, το οποίο βγαίνει ταλαιπωρημένο από τον χειμώνα. 

Διάβασε παρακάτω το πλάνο συντήρησης και περιποίησης για την ανοιξιάτικη προετοιμασία του αυτοκινήτου

1. Καλό πλύσιμο 

Πρώτο μας μέλημα για την ανοιξιάτικη προετοιμασία του αυτοκινήτου είναι το καλό πλύσιμο. Είναι απαράβατος κανόνας να πλένουμε το αυτοκίνητό μας μετά το τέλος του χειμώνα, ώστε να απομακρύνουμε διάφορα κατάλοιπα που έχουν κολλήσει στο αμάξωμα. 

Tip: Αν βρισκόσουν σε περιοχή που χιόνισε το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι ακόμη πιο σημαντικό, καθώς θα πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά όλα τα κατάλοιπα αλατιού καθώς το αλάτι προκαλεί οξείδωση.  

Hint: Δοκίμασε ένα σαμπουάν με κερί για άψογο φινίρισμα που θα διαρκέσει και θα αποκαταστήσει τη θολή όψη.

2. Αλλαγή του φίλτρου air condition 

Κάθε χρόνο πρέπει να γίνεται αλλαγή του φίλτρου καμπίνας, καθώς σε αυτό συσσωρεύονται ποσότητες σκόνης κι άλλων σωματιδίων επιβλαβών για την υγεία. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για ένα τέτοιο εγχείρημα, έτσι ώστε να παρέχεται στους επιβάτες πιο καθαρός αέρας. 

Tip: Αν είσαι από αυτούς που υποφέρουν από τις αλλεργίες της άνοιξης, μη παραλείψεις την αλλαγή του φίλτρου εφόσον η γύρη δεν είναι καλός συνδυασμός με ένα βρώμικο φίλτρο. 

Hint:  Αφού αλλάξεις το φίλτρο καμπίνας τσέκαρε αν αποδίδει όπως πρέπει, καθώς αν ο αέρας που βγάζει στη χαμηλότερη σκάλα είναι απλά δροσερός, τότε χρειάζεται φρέον και έλεγχος των σωληνώσεων για πιθανή διαρροή. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα φίλτρα και ανταλλακτικά που αντιστοιχούν στο μοντέλο σας.

3. Γυάλισμα αμαξώματος 

Για να διατηρηθεί λαμπερό το χρώμα του αμαξώματος είναι επιτακτική η ανάγκη για γυάλισμα μία φορά πριν το καλοκαίρι και μία πριν τον χειμώνα. Ένα γυαλιστικό προϊόν είναι το καλύτερο δώρο για το αυτοκίνητο την άνοιξη, καθώς προσφέρει αποτελεσματική προστασία στο χρώμα από τις καυτές και υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.  

Δείτε ΕΔΩ γυαλιστικά προϊόντα αυτοκινήτου. 

Tip: Για να γίνει σωστά το γυάλισμα του αυτοκινήτου θα πρέπει πρώτα να είναι καλά πλυμένο και στεγνωμένο. Επιπλέον το γυάλισμα θα πρέπει να γίνει με ειδικό ύφασμα ή ειδική βούρτσα γυαλίσματος

4. Τοποθέτηση Καλυμμάτων στα καθίσματα 

Από την άνοιξη και μετά η γύρη, η σκόνη αλλά και ο ιδρώτας αποτελούν συχνό φαινόμενο στο αυτοκίνητο. Τα καλύμματα καθισμάτων είναι ο μόνος τρόπος να προστατέψεις τις εργοστασιακές επενδύσεις του αυτοκινήτου. 

Δείτε ΕΔΩ καλύμματα καθισμάτων σε διάφορα σχέδια.

Tip: Μια άλλη εξίσου καλή επιλογή είναι τα πλατοκαθίσματα, τα οποία καλύπτουν την μπροστινή επιφάνεια των καθισμάτων, τοποθετούνται εύκολα αλλά και αφαιρούνται και εύκολα για να πλυθούν όποτε κρίνεται απαραίτητο. 

Δείτε ΕΔΩ πλατοκαθίσματα. 

5. Ώρα να χάσουμε κιλά 

Το περιττό φορτίο αυξάνει το βάρος του αυτοκίνητου και κατά συνέπεια την κατανάλωση και το κόστος. Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που κουβαλάνε στο αυτοκίνητο κάθε είδους πράγματα, τότε η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για ξεκαθάρισμα. Εξάλλου αδειάζοντας το αυτοκίνητό μας από περιττά αντικείμενα θα επιτύχεις σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και κατά συνέπεια θα ωφελήσεις και το πορτοφόλι σου. 

Tip: Βγάλε από το αυτοκίνητο ό,τι δεν χρησιμοποιείς αλλά και χειμερινά προϊόντα που δεν θα σου χρειαστούν το καλοκαίρι. 

Η ανοιξιάτικη Check List δεν σταματά εδώ… 


Bρες Ηλιοπροστασίες και Προϊόντα περιποίησης σε μεγάλη ποικιλία και ασυναγώνιστες τιμές μόνο στο Autoplanet.gr!

All comments