Κορονοϊός: 4 + 1 tips για να θωρακίσεις το αυτοκίνητο!

Κορονοϊός: 4 + 1 tips για να θωρακίσεις το αυτοκίνητο!

Μπορεί οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο να έχουν μειωθεί, ωστόσο σίγουρα κάποια στιγμή κάποιοι από εμάς θα χρειαστεί να το οδηγήσουν. Τι είναι αυτό όμως που πρέπει να προσέξεις στην καθαριότητα του αυτοκίνητου ώστε να προφυλαχτείς από τον κορονοϊό;

1. Καθάρισε καλά το εσωτερικό του αυτοκίνητου 

Η απολύμανση των επιφανειών υψηλής αφής, όπως είναι αυτές του αυτοκινήτου είναι από τους καλύτερους τρόπους κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού σύμφωνα και με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Φρόντισε να καθαρίσεις καλά το τιμόνι, τον λεβιέ, το ταμπλό, το χειρόφρενο καθώς και τις χειρολαβές στις πόρτες του αυτοκινήτου. 

Hint: Δες ΕΔΩ πανάκια για τον καθαρισμό ταμπλό ή και πανάκια για τον καθαρισμό των τζαμιών!

Tip: Το σαπούνι και το νερό είναι επίσης μια ασφαλή και εύκολη λύση για την προστασία από τον κορονοϊό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.  

Extra Hint: Καλό είναι να προμηθευτείς ένα πανί μικροϊνών για να διατηρήσεις καθαρές τις επιφάνειες που αγγίζεις περισσότερο στο αυτοκίνητο. 

Βρες online στο Autoplanet προϊόντα που θα σου φανούν χρήσιμα για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου. 

2. Καθάρισε καλά τα χέρια σου 

Ο νούμερο ένα κανόνας για να αποφύγεις τον κορονοϊό είναι η προσωπική υγιεινή. Μετά τον καθαρισμό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου καθάρισε τα χέρια σου με αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό σαπούνι ή με καθαρό οινόπνευμα. 

**Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουμε με τα χέρια το πρόσωπό, τη μύτη ή τα μάτια μας. 

3. Άσε λίγο ανοιχτό το παράθυρο 

Αφού τελειώσεις με τα παραπάνω βήματα, καλό είναι να αφήσεις το παράθυρο του αυτοκινήτου λίγο ανοιχτό, ώστε να ανανεωθεί ο αέρας στην καμπίνα

4. Γίνε υπεύθυνος 

Η πρόληψη είναι το σημαντικότερο των πάντων. Μένουμε σπίτι και παραμένουμε ασφαλείς! Γίνε υπεύθυνος, περιορίζοντας τις μετακινήσεις σου, όσο το δυνατόν περισσότερο, τήρησε τους κανόνες υγιεινής και άκου τους ειδικούς!

Ποιο είναι το ιδανικό καθαριστικό κατά του κορονοϊού σύμφωνα με τους ειδικούς; 

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα διαλύματα αλκοόλης που περιέχουν 70% αλκοόλ είναι αποτελεσματικά κατά του κορονοϊού, ενώ σχεδόν κάθε εσωτερική επιφάνεια του αυτοκινήτου μπορεί να καθαριστεί με διάλυμα αλκοόλης. 

Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσεις για το εσωτερικό του αυτοκινήτου λευκαντικό ή υπεροξείδιο υδρογόνου. Μπορεί να σκοτώσουν τον κορονοϊό αλλά είναι πιθανό να βλάψουν την ταπετσαρία του αυτοκινήτου. 

All comments