Καλοκαιρινές ακκαθαρσίες: 5 tips για να τις αντιμετωπίσεις!

Καλοκαιρινές ακκαθαρσίες: 5 tips για να τις αντιμετωπίσεις!

Τι καλύτερο από εκείνες τις καλοκαιρινές μέρες που σπαταλάμε τις ώρες μας σε καλοκαιρινά road trip; Η εποχική σκόνη όμως αλλά και άλλοι παράγοντες, προκαλούν περισσότερη ζημιά στο αυτοκίνητό σου από ότι νόμιζες. Μάθε όλα όσα κάνουν ζημιά στο όχημά σου το καλοκαίρι και κράτησέ το προστατευμένο όσο απολαμβάνεις τα καλοκαιρινά σου ταξίδια. 

1. Το αλάτι της θάλασσας 

Μπορεί να λατρέυεις το αλάτι της θάλασσας αλλά το αμάξωμα του οχήματός σου όχι! Το αλάτι είναι διαβρωτικό για το αυτοκίνητό σου κι αν σκοπεύεις να φύγεις για καλοκαιρινό road trip θα πρέπει να το γνωρίζεις αυτό και να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα. 

Τι να κάνεις για να σώσεις το αμάξι σου από το αλάτι; Δεν χρειάζονται πολλά, ένα ειδικό σαμπουάν για πλύσιμο μετά τη θάλασσα είναι αρκετό. 

Extra hint: Επωφελήσου από τα σαμπουάν της Simoniz! Θα βρίσκονται σε έκπτωση -50% έως και τέλος Αυγούστου!

2. Η ακτινοβολία  UV στο εξωτερικό του αυτοκινήτου 

Όχι μόνο εσύ αλλά και το αυτοκίνητό σου ζημιώνεται από την UV ακτινοβολία, η οποία ξεθωριάζει το χρώμα του αυτοκινήτου και το κάνει να φαίνεται θαμπό μετά από παρατεταμένη έκθεση σε αυτό. 

Τι να κάνεις για να σώσεις το αμάξι σου από την UV ακτινοβολία; Μήπως να το κέρωνες πριν φύγεις για διακοπές; Το κέρωμα του αυτοκινήτου είναι ο νούμερο ένα τρόπος να το προστατέψεις  αποτελεσματικά. Το Simoniz original wax είναι το κερί που εγγυάται την αποτελεσματική προστασία και λάμψη του χρώματος  του αυτοκινήτου, εξασφαλίζοντας άψογο φινίρισμα που διαρκεί. Έτσι, το όχημά σου θα έχει την απαραίτητη προστασία και το καλοκαίρι.  

3. Η ακτινοβολία UV στο εσωτερικό του αυτοκινήτου 

Ναι, η UV ακτινοβολία περνάει και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου! Μάλιστα, μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι το ταμπλό του αυτοκινήτου σου ή οι εσωτερικές επιφάνειες αυτού ίσως να ξεθωριάζουν. Για να μην κάνεις την κατάσταση χειρότερη κατά την καλοκαιρινή περίοδο, φρόντισε για την προστασία του εσωτερικού του οχήματός σου άμεσα. 

Πως να προστατέψεις το όχημά σου από την UV ακτινοβολία εσωτερικά; Χρησιμοποίησε ένα ειδικό προστατευτικό για το ταμπλό. Το προστατευτικό  της Meguiar’s είναι μία καλή λύση για να προστατέψεις το ταμπλό από την UV ακτινοβολία και το ξεθώριασμα. 

Extra hint: Μην ξεχνάς να προστατεύεις και να περιποείσαι και τις δερμάτινες επιφάνειες του αυτοκινήτου σου! 

4. Η σκόνη 

Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια της σκόνης είναι ικανά να προκαλέσουν μέχρι και γρατζουνιές στο εξωτερικό του αυτοκινήτου αν απλά τα σκουπίσεις. Συνεπώς, θα πρέπει να χειριστείς την κατάσταση με απαλές κινήσεις και προϊόντα που δεν θα βλάψουν τις εξωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου σου. 

Extra Hint: Επωφελήσου από τα γενικά καθαριστικά της Mr. Kleen κερδίζοντας έκπτωση 20% μέχρι και τέλος Αυγούστου. 

5. Η βρωμιά στα τζάμια 

Τα βρώμικα τζάμια είναι κυρίως θέμα ασφάλειας. Παρόλα αυτά αν  οι ακαθαρσίες μείνουν για πολύ σε αυτά, τότε μπορεί να υπάρξουν σημάδια που θα φεύγουν πολύ δύσκολα μετέπειτα. Η ορατότητα στο αυτοκίνητο είναι θέμα ασφάλειας κι επομένως σε συμβουλεύουμε να τα καθαρίζεις όχι μόνο πριν φύγεις για τις διακοπές σου αλλά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να σου εξασφαλίζεται η τέλεια ορατότητα. 

Tip: Για να εξασφαλίσεις την τέλεια ορατότητα στα τζάμια του αυτοκινήτου, χρησιμοποίησε μόνο ειδικά καθαριστικά για τα τζάμια του αυτοκινήτου

Καθάρισε ακόμη και τις δύσκολες ακαθαρσίες 

Είναι λογικό ενώ βρίσκεσαι στις καλοκαιρινές σου διακοπές αλλά και λίγο πιο κοντά στη φύση, να παρουσιάζονται λίγο πιο έντονες ακαθαρσίες στο αυτοκίνητό σου. Αν όμως έχεις μαζί σου τα κατάλληλα προϊόντα μπορείς να αφαιρέσεις την οποιαδήποτε βρωμιά από αυτό. 

Τι μπορείς να έχεις μαζί σου; Το Simoniz insect and dirt remover είναι το καθαριστικό που υπόσχεται να αφαιρέσει και τις πιο δύσκολες ακαθαρσίες κι επομένως μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και στις διακοπές. 

Μόνο με απαραίτητα προϊόντα μπορείς να γίνεις ο Super Hero του αυτοκινήτου σου! Μπες στο www.autoplanet.gr και βρες επώνυμα προϊόντα σε απίστευτες εκπτώσεις και προστάτεψε το όχημά σου όσο απολαμβάνεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές. 

All comments