TIPS για να «σώσεις χρήμα» στο αυτοκίνητό σου

TIPS για να «σώσεις χρήμα» στο αυτοκίνητό σου

Μήπως σπαταλάς πολλά χρήματα στο αυτοκίνητό σου άσκοπα και ψάχνεις τρόπους για να το σταματήσεις ή να το ελαττώσεις; Η εξοικονόμηση χρημάτων στο αυτοκίνητο είναι θέμα τακτικής και αρκούν μικρές και απλές ενέργειες για να δεις διαφορά στη τσέπη σου.  Διάβασε εδώ όλα τα tips για να «σώσεις χρήμα» στο αυτοκίνητο σου. 

Tip NO1: Συντήρησε το αυτοκίνητο σου!

Η συντήρηση του αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντική, διότι χωρίς αυτή το αυτοκίνητο μπορεί να εμφανίσει επιπλέον ζημιές οι οποίες είναι ακόμη πιο κοστοβόρες από ότι θα πλήρωνες για ένα απλό service σε κάποιο μηχανικό μέρος του αυτοκινήτου. 

Extra tip: Δε χρειάζεται να πληρώνεις για service που δεν είναι αναγκαίο! Επιπλέον, υπάρχουν εργασίες  πάνω στο αυτοκίνητο που μπορείς να επιδιορθώσεις μόνος σου. 

Τι συντηρήσεις και επιδιορθώσεις μπορείς να κάνεις μόνος στο αυτοκίνητο; 

1. Άλλαξε το φίλτρο αέρα σε 10 μόλις λεπτά 

Τα περισσότερα αυτοκίνητα χρειάζονται αλλαγή στο φίλτρο αέρα κάθε χρόνο ή κάθε 12.000Km. Αλλάζοντας το φίλτρο αέρα μόνος σου, θα εξοικονομήσεις ένα σημαντικό ποσό. Πως να αλλάξεις το φίλτρο αέρα μόνος; Είναι απλό! 

- Άνοιξε το καπό και βρες το περίβλημα του φίλτρου αέρα. Αυτό, βρίσκεται συνήθως σε ένα κουτί κοντά στο κέντρο του κινητήρα. Αν δυσκολευτείς, μπορείς να ανατρέξεις στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου. 

- Ξεβίδωσε το περίβλημα και παρατήρησε πως είναι τοποθετημένο το φίλτρο αέρα μέσα. Αυτό θα σε βοηθήσει ώστε να ξέρεις με ποιο τρόπο πρέπει να βάλεις το νέο φίλτρο. 

- Βγάλε το παλίο φίλτρο και τοποθέτησε το νέο όπως ακριβώς ήταν και το παλιό. 

- Σφράγισε το περίβλημα και είσαι έτοιμος! 

2. Συντήρησε τη μπαταρία του αυτοκινήτου!

Αν θες να εξοικονομήσεις χρήμα στο αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να δεις αν η μπαταρία του βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Οι ακαθαρσίες στους στύλους και στους σφιγκτήρες της μπαταρίας, μπορεί να οδηγήσουν σε κακή σύνδεση ή ακόμη και βλάβη. Εντόπισε τυχόν ακαθαρσίες στη μπαταρία του αυτοκίνητου και καθάρισε την πιο εύκολα από όσο νομίζεις ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα!

- Αφαίρεσε τους ακροδέκτες της μπαταρίας, ξεκινώντας αρχικά με το αρνητικό καλώδιο. 

- Χρησιμοποίησε μία βούρτσα για να καθαρίσεις τους ακροδέκτες της μπαταρίας. 

- Αφού αφαιρέσεις όλα τα υπολείμματα, ξέπλυνε την μπαταρία με λίγο νερό και στέγνωσε την με ένα πανί. 

- Τοποθέτησε και πάλι τους ακροδέκτες της μπαταρίας και είσαι έτοιμος! Μόλις εξασφάλισες περισσότερο χρόνο ζωής στη μπαταρία σου, έχοντας την στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. 

3. Μην το παρακάνεις με το λάδι! 

Η διάρκεια ζωής του κάθε λιπαντικού είναι ορισμένη και εξαρτάται αφενός από τον κατασκευαστή του και αφετέρου από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου.  Συνεπώς, θα πρέπει να αλλάζεις λάδια σύμφωνα με τις ενδείξεις και χωρίς να το παρακάνεις, γιατί το μόνο πουθα καταφέρεις έτσι είναι να σπαταλήσεις χρήματα άσκοπα. 

Extra tip: Δες ΕΔΩ πως να συμπληρώσεις λάδια κινητήρα μόνος σου και εξοικονόμησε περισσότερα χρήματα. 

Tip NO2: Να είσαι προετοιμασμένος! 

Το να μην εμφανίσει ποτέ κανένα πρόβλημα το αυτοκίνητο, είναι δυστυχώς αναπόφευκτο. Υπάρχει όμως κάτι που μπορείς να κάνεις! Να είσαι προετοιμάσμενος για το κάθε πρόβλημα ή τουλάχιστον για τα περισσότερα από αυτά. Σε αυτή την περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος να είσαι προετοιμασμένος είναι να έχεις προϊόντα που θα διορθώσουν και θα σε απαλλάξουν από δαπανηρές επισκευές. Επίσης, θα πρέπει να κάνεις τακτικούς ελέγχους στο όχημά σου

Extra tip: Τα χημικά προϊόντα της Holts θα σε απαλλάξουν από την επισκευή δαπανηρών εξαρτημάτων του αυτοκινήτου. 

Ποιοι είναι οι πιο βασικοί ελέγχοι που πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητο; 

1. Τσέκαρε ότι όλα τα υγρά του αυτοκινήτου βρίσκονται στη σωστή στάθμη. Τα πιο σημαντικά από αυτά που θα πρέπει σίγουρα να ελέγξεις είναι το λάδι κινητήρα και το αντιψυκτικό

Γιατί είναι σημαντικό να ελέγξεις αυτά τα δύο υγρά; Το λάδι κινητήρα μειώνει την τριβή των κινούμενων ανταλλακτικών στον κινητήρα του αυτοκινήτου έτσι ώστε αυτά να μην φθαρούν γρήγορα και να μην προκληθούν δαπανηρές ζημιές εν συνεχεία. Από την άλλη το αντιψυκτικό, βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κινητήρα σε ζεστές και κρύες συνθήκες κι έτσι είναι σημαντικό να διατηρείται σε μία σωστή στάθμη. 

2. Έλεγχε συχνά τα ελαστικά σου. Φρόντισε η πίεση του αέρα των ελαστικών να είναι πάντα σύμφωνη με τις προδιαγραφές του εκάστοτε κατασκευαστή. Έτσι θα τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση και θα εξοικονομήσεις χρήματα αφού δεν θα χρειαστεί να τα αλλάξεις νωρίτερα από το απαιτούμενο χρονικό διάστημα. 

Extra tip: Χρησιμοποίησε έναν ψηφιακό μετρητή πίεσης αέρα ελαστικών για μεγαλύτερη ευκολία. 

Tip NO3: Κάνε την ασφάλεια αυτοκινήτου που αρμόζει στα μέτρα σου!

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να καταλάβεις ποιες είναι οι ανάγκες σου αλλά και τι Budget μπορείς να διαθέσεις για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου. Ανάλογα λοιπόν με αυτά θα πρέπει να βρεις και την κατάλληλη ασφάλιση αυτοκινήτου για σένα. 

Extra tip: Οι περισσότεροι οδηγοί, τείνουν να μαζεύουν χρήματα για την ανανέωση της ασφάλειας τους λίγο πριν οριστεί η τελική ημερομηνία προθεσμίας αυτής της πληρωμής. Για να διευκολυνθείς, μπορείς να μαζεύεις ένα ποσό κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου κι έτσι όταν πλησιάζει η στιγμή να πληρώσεις θα είναι όλα πιο εύκολα εφόσον θα έχεις συγκεντρώσει ήδη το μεγαλύτερο ποσό. 

Tip NO4: Βάλε καύσιμα στο αυτοκίνητο με σύνεση!

Η πληρωμή των καυσίμων του αυτοκινήτου ίσως είναι κάτι αναπόφευκτο και μάλιστα ο λογαριασμός μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τα χιλιόμετρα πού έχεις να διανύσεις. Για να μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο το κόστος, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές: 

1. Μην υπερ- γεμίζεις το ρεζερβουάρ! Ίσως αν θέλεις να φύγεις για μία μακρινή απόδραση να σκεφτείς να γεμίσεις το ρεζερβουάρ, όμως αυτό αν υπερχειλείσει το μόνο που θα καταφέρεις στο τέλος είναι να έχεις σπαταλήσει χρήματα.  

2. Τα βενζινάδικα είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα ανάκτησης ατμών, ειδικά σχεδιασμένο για να εμποδίζει τη διαρροή βενζίνης και ντίζελ. Έτσι, με την συμπλήρωση καυσίμου στο ρεζερβουάρ το μεγαλύτερο μέρος του καυσίμου που χρησιμοποιείτε, θα επιστραφεί στο ακροφύσιο και στις δεξαμενές υπερπλήρωσης εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο αποτελεσματικά χρήματα

3. Βρες το οικονομικότερο βενζινάδικο της περιοχής σου αλλά και αυτό που είναι πιο κοντά στο δρόμο σου έτσι ώστε να μην σπαταλάς άσκοπα την βενζίνη μέχρι να φθάσεις στον σταθμό ανεφοδιασμού.

All comments