Πώς να κρατήσεις καθαρό το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου το χειμώνα;

Πώς να κρατήσεις καθαρό το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου το χειμώνα;

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το να κρατήσεις το αυτοκίνητό σου καθαρό είναι δύσκολο. Μάλιστα, τα βρεγμένα παπούτσια μπορεί να σπείρουν την καταστροφή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, κάνοντάς το να έχει δυσάρεστες οσμές αλλά και μικρόβια. Πως λοιπόν να κρατήσεις καθαρό το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου; 

Κράτα καθαρό το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου και το χειμώνα…

Μπορεί όπως είπαμε να είναι δύσκολο να κρατήσεις καθαρό το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου το χειμώνα, όμως υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να το πετύχεις. 

Καθαρίζοντας τα πατάκια και την ταπετσαρία του αυτοκινήτου 

Με την βροχή και το χιόνι τα πατάκια του αυτοκινήτου, βρωμίζονται ευκολότερα. Όσο πιο γρήγορα όμως τα φροντίσεις, τόσο πιο καθαρό θα φαίνεται και το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου.

Πως; Χρησιμοποιώντας το Simoniz Upholstery & Carpet Cleaner μπορείς να καθαρίσεις τα πατάκια του αυτοκινήτου σε λίγα μόλις βήματα. 

Tip: Επέλεξε πατάκια λάστιχο, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά στο νερό και μπορούν να καθαριστούν ευκολότερα. 

Καθαρίζοντας τα καθίσματα στο αυτοκίνητο 

Δεν είναι λίγες οι φορές που μέχρι να φθάσεις στο αυτοκίνητο, έχεις βραχεί λόγω κάποιας μπόρας. Δυστυχώς, τα καθίσματα του αυτοκίνητου απορροφούν αμέσως το νερό αυτό από τα ρούχα σου και ειδικά αν έχεις υφασμάτινα καθίσματα, η απορρόφηση αυτή γίνεται ευκολότερα και γρηγορότερα από ότι αν είχες δερμάτινα καθίσματα. Εάν το νερό της βροχής στεγνώσει εντελώς μόνο του πάνω στα καθίσματα του αυτοκινήτου σου, τότε είναι πιθανόν ότι θα σχηματιστούν άλατα σε αυτά και ακόμα χειρότερα δυσάρεστες οσμές. Για να το αποφύγεις αυτό, θα πρέπει να δράσεις άμεσα! 

Τι να κάνεις; Ανάλογα με το αν έχεις δερμάτινα ή υφασμάτινα καθίσματα, θα πρέπει να προμηθευτείς και να έχεις μαζί σου στο αυτοκίνητό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ένα ειδικό καθαριστικό για δέρματα ή υφάσματα αντίστοιχα

Πώς να χρησιμοποιήσεις το καθαριστικό; Είναι απλό! Ψεκάζεις πάνω στις επιφάνειες που θέλεις να καθαρίσεις, (εν προκειμένη περίπτωση τα καθίσματα του αυτοκινήτου) και κατόπιν τρίβεις απαλά με μία μαλακή βούρτσα ή ένα γάντι καθαρισμού. 

Hint: Διάλεξε ΕΔΩ καθαριστικά για τα καθίσματα του αυτοκινήτου σου κι απέκτησε την μοναδική ποιότητα της κορυφαίας εταιρείας Meguiar’s. 

Extra hint: Αν δεν είσαι σίγουρος πώς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα παραπάνω καθαριστικά, τότε δες την περιγραφή του προϊόντος που επέλεξες στο site μας. Εκεί θα βρεις οδηγίες χρήσης αλλά και σχετικά βίντεο των προϊόντων. 

Μία εύκολη λύση για το χειμώνα….

Σίγουρα επειδή το χειμώνα θα μπεις πολλές φορές στο αυτοκίνητο με βρεγμένα ρούχα, κι επειδή δεν θα έχεις τον χρόνο όλες αυτές τις φορές να καθαρίζεις τα καθίσματα σχολαστικά, μία εύκολη λύση είναι να προμηθευτείς καλύμματα καθισμάτων τα οποία αφαιρούνται και πλένονται. Έτσι, θα προστατεύσεις τα γνήσια καθίσματα του αυτοκινήτου σου και θα έχεις την ευχέρεια να καθαρίσεις τα καλύμματα στον χρόνο που εσύ μπορείς χωρίς να ανησυχείς μην μείνουν λεκέδες από άλατα στα καθίσματά σου. 

Καθαρίζοντας τα πλαστικά και το ταμπλό του αυτοκινήτου

Τα πλαστικά στο αυτοκίνητο, το ταμπλό αλλά και η επένδυση γύρω από το πλαίσιο της πόρτας είναι αντικείμενα στο αυτοκίνητο τα οποία μπορούν να βρωμιστούν πολύ εύκολα λόγω διαφορετικών παραγόντων. Για παράδειγμα, στο ταμπλό του αυτοκινήτου μπορεί να μαζευτούν μικρόβια λόγω κάποιου φτερνίσματος και το πλαίσιο της πόρτας μπορεί να βρωμιστεί από λασπωμένα παπούτσια. Σε καθεμία από τις δύο περιπτώσεις όμως υπάρχει λύση. 

Τι να κάνεις; Δυστυχώς οι ακαθαρσίες από τις λάσπες θα πρέπει να καθαριστούν άμεσα διότι αλλιώς θα έχεις δυσάρεστες οσμές στο αυτοκίνητο ενώ τα μικρόβια που μπορεί να υπάρξουν στο ταμπλό λόγω κάποιου φτερνίσματος είναι θέμα υγιεινής. Συνεπώς και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να δράσεις γρήγορα. Το Simoniz Foam Dash Cleaner, είναι το προϊόν που θα σου λύσει τα χέρια και στις δύο αυτές περιπτώσεις καθώς καθαρίζει τις εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου αφήνοντας ένα φινίρισμα που διαρκεί. 

Extra hint: Κατά τη χειμερινή περίοδο για περισσότερη ευκολία μπορείς να προμηθευτείς και ειδικά υγρά πανάκια για τον καθαρισμό του ταμπλό απλά και γρήγορα. 

Καθαρίζοντας τα τζάμια στο αυτοκίνητο

Η υγρασία στα τζάμια του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί. Όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, η ορατότητα στο αυτοκίνητο είναι θέμα οδικής ασφάλειας και συνεπώς δε θα πρέπει να ξεκινάς το αυτοκίνητο αν δεν καθαρίσεις την υγρασία που θα έχει μαζευτεί στα τζάμια. 

Τι να κάνεις; Χρησιμοποίησε ένα πανί καθαρισμού για να απορροφήσεις την περισσότερη υγρασία και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τους υαλοκαθαριστήρες σου έτσι ώστε να αποκαταστήσεις πλήρως την ορατότητα στα τζάμια του αυτοκινήτου σου. 

Προσοχή! Μην ξεχνάς ότι οι υαλοκαθαριστήρες είναι κατασκευασμένοι να λειτουργούν μόνο σε βρεγμένη επιφάνεια. Συνεπώς, μην τους βάλεις σε λειτουργία αν οι ψεκαστήρες σου έχουν ξεμείνει από υγρό υαλοκαθαριστήρων

Hint: Δεν ξέρεις τι υγρό υαλοκαθαριστήρων να χρησιμοποιήσεις; Διάβασε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Για περισσότερες χειμερινές συμβουλές για τη περιποίηση του οχήματός σου, μείνε συντονισμένος στο Blog μας!

All comments