10 υποχρεωτικοί έλεγχοι αυτοκινήτου πριν μπει ο βαρύς χειμώνας!

10 υποχρεωτικοί έλεγχοι αυτοκινήτου πριν μπει ο βαρύς χειμώνας!

Ο χειμώνας πλησιάζει με τη θερμοκρασία να μειώνεται σταδιακά όλο και περισσότερο. Ειδικότερα το χειμώνα που αυξάνεται ο κίνδυνος κάποιας βλάβης στο αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να το προετοιμάσεις  κατάλληλα για να το διατηρήσεις στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μάθε εδώ τα 10 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να προετοιμάσεις το αυτοκίνητό σου για το χειμώνα. 

1. Κάνε service στο αυτοκίνητό σου 

Καλό είναι αν το αυτοκίνητό σου χρειάζεται κάποιο service, να το κανονίσεις πριν έρθει ο βαρύς χειμώνας, διότι το κρύο μπορεί να κάνει εντονότερο κάποιο πρόβλημα που ήδη μπορεί να έχεις. Φυσικά, αυτό θα αποφευχθεί αν το συντηρήσεις τη σωστή στιγμή. 

Tip: Ο τυπικός έλεγχος του αυτοκινήτου από το μηχανικό είναι σημαντικός και σε περίπτωση που έχεις να κάνεις καιρό, ίσως τώρα να ήρθε η ώρα. 

2. Έλεγξε τη μπαταρία του αυτοκινήτου 

Κατά τους χειμερινούς μήνες, η απόδοση της μπαταρίας μειώνεται δεδομένου ότι τα φώτα και το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο, λειτουργούν συχνότερα. Οι μπαταρίες στο αυτοκίνητο έχουν μέση διάρκεια ζωής 5 έτη, ωστόσο αν αντιμετωπίζεις προβλήματα κατά την εκκίνηση του οχήματός σου, καλό είναι να την αλλάξεις προτού σε εγκαταλείψει στο κρύο του χειμώνα

Hint: Ανακάλυψε στο autoplanet.gr τις επώνυμες μπαταρίες Bosch, στις πιο προσιτές τιμές. 

3. Συμπλήρωσε αντιψυκτικό υγρό στον κινητήρα σου 

Η συμπλήρωση του κινητήρα με αντιψυκτικό υγρό είναι κάτι που θα πρέπει  να το κοιτάξεις πριν έρθει ο χειμώνας. Άλλωστε ένα αντιψυκτικό, είναι αυτό που θα προστατεύσει το σύστημα ψύξης από την «κατάψυξη» αλλά και τα μεταλλικά μέρη από τη διάβρωση. 

4. Έλεγξε τα φώτα στο αυτοκίνητο! 

Η ορατότητα στο αυτοκίνητο είναι σημαντική και απαραίτητη για να σου εξασφαλίζει πιο ασφαλής διαδρομές. Ειδικότερα το χειμώνα που χρειάζεσαι περισσότερο φως στο αυτοκίνητο λόγω και των καιρικών συνθηκών, είναι καλό να έχεις ελέγξει από πριν ότι οι λαμπτήρες σου λειτουργούν και σου αποδίδουν την απαραίτητη ορατότητα. 

Tip: Αν ο ένας από τους δύο λαμπτήρες σου καεί ή είναι έτοιμος να καεί, προτείνεται η αλλαγή τους σε ζευγάρια ώστε να έχεις την ίδια απόδοση στα φανάρια σου. 

Hint: Βρες στο autoplanet.gr επώνυμους λαμπτήρες από την Philips και την Osram στις πιο προσιτές τιμές. 

5. Καθάρισες τα φανάρια του αυτοκινήτου; 

Εκτός από το να προμηθευτείς και να αντικαταστήσεις τους λαμπτήρες στο αυτοκίνητο αν αυτό είναι απαραίτητο, σημαντικό είναι επίσης να εξασφαλίσεις ότι τα φανάρια στο αυτοκίνητο θα είναι καθαρά. Έτσι, θα έχεις και μεγαλύτερη απόδοση στο φως το οποίο εκπέμπουν οι λαμπτήρες σου. 

Hint: Βρες ΕΔΩ ένα κιτ αποκατάστασης φαναριών και εξασφάλισε τέλεια ορατότητα για αυτό το χειμώνα! 

6. Έλεγξε τα ελαστικά σου 

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Μάλιστα αν ζεις σε κάποια ορεινή περιοχή, είναι καλό να προμηθευτείς χειμερινά ελαστικά καθώς θα ανταποκριθούν άριστα στις χειμερινές απαιτήσεις και εσύ θα μετακινείσαι με περισσότερη ασφάλεια.  

7. Έλεγξε τους υαλοκαθαριστήρες σου 

Αν δεν έχεις ελέγξει και δεν έχεις αντικαταστήσει ακόμη τους υαλοκαθαριστήρες σου, τότε θα πρέπει να το κάνεις άμεσα. Εξάλλου το να βρεθείς σε κάποια χειμερινή μπόρα χωρίς υαλοκαθαριστήρες ίσως να είναι καταστροφικό αφού θα σου στερήσει την ορατότητα που χρειάζεσαι για να οδηγήσεις με ασφάλεια. 

Hint: Αντικατέστησε τους υαλοκαθαριστήρες σου με τους επώνυμους υαλοκαθαριστήρες Bosch στο autoplanet με σούπερ χαμηλές τιμές. 

8. Για Breakdown kit έχεις προνοήσει; 

Ένα βαλιτσάκι έκτακτης ανάγκης αλλά και ένα φαρμακείο, είναι αντικείμενα που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το αυτοκίνητο πόσο μάλλον το χειμώνα. Εκτός όμως από αυτά στο breakdown kit σου θα πρέπει να έχει επιπρόσθετα έναν εκκινητή μπαταρίας ή καλώδια εκκίνησης, μία ξύστρα πάγου και ένα αντιπαγωτικό για το παρμπρίζ

Hint: Κάνε κλικ ΕΔΩ για να βρεις περισσότερα προϊόντα έκτακτης ανάγκης. 

9. Προμηθεύσου μία κουκούλα αυτοκινήτου 

Αν θέλεις να προστατεύσεις το αυτοκίνητό σου από τις βροχές, το χιόνι και το πάγο, είναι καλό να προμηθευτείς μία κουκούλα αυτοκινήτου. Έτσι, δε θα χρειάζεται να ανησυχείς αν το αυτοκίνητό σου υποστεί ζημιά από τη βροχή και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. 

10. Προμηθεύσου ένα αντιολισθητικό σύστημα τις επιλογής σου

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, το να προμηθευτείς ένα αντιολισθητικό σύστημα. Τα αντιολισθητικά συστήματα άλλωστε αποτελούν απαραίτητο χειμερινό αξεσουάρ αυτοκινήτου έτσι ώστε να απολαμβάνεις ασφαλής διαδρομές στο χιόνι και τον πάγο. 

Hint: Μπες στο www.autoplanet.gr και γνώρισε τις επώνυμες χιονοκουβέρτες Isse αλλά και τις αλυσίδες χιονιού Husky. Απέκτησε την τέλεια πρόσφυση για τις πιο ασφαλής χειμερινές διαδρομές! 

All comments