Κράτα μακριά τις αλλεργίες αλλάζοντας φίλτρο καμπίνας!

Κράτα μακριά τις αλλεργίες αλλάζοντας φίλτρο καμπίνας!

Όσοι ταλαιπωρούνται με τις αλλεργίες, γνωρίζουν ότι η άνοιξη δεν είναι η καταλληλότερη εποχή για μετακινήσεις στη φύση. Εκτός όμως από τη φύση, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί αλλεργία ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο. Αλλάζοντας όμως το φίλτρο καμπίνας στο αυτοκίνητο, μπορείς να κρατήσεις μακριά τις αλλεργίες της άνοιξης.

Πως το φίλτρο καμπίνας απομακρύνει τις αλλεργίες 

Ο αέρας που αναπνέουμε στο αυτοκίνητο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το φίλτρο καμπίνας. Αν το φίλτρο καμπίνας είναι καθαρό, τότε αυτό μπορεί να συγκρατήσει τη γύρη των λουλουδιών αλλά και τους ρύπους έτσι ώστε να μην προκληθεί αλλεργία στον επιβάτη του αυτοκινήτου. Οι αλλεργίες της άνοιξης επομένως, μπορούν να μειωθούν όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο. 

Επισκέψου το ηλεκτρονικό κατάστημα autoplanet.gr και βρες φίλτρο καμπίνας για το αυτοκίνητό σας από τον πιο πλήρη οδηγό ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Φίλτρα καμπίνας για το αυτοκίνητο κατά των αλλεργιών 

Τα φίλτρα καμπίνας, μπορούν να σταματήσουν ακόμη και τους μικρούς κόκκους γύρης κρατώντας έτσι μακριά τα αλλεργιογόνα στοιχεία στη καμπίνα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, τα φίλτρα καμπίνας έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν τη μούχλα και τα βακτήρια. Σύμφωνα με έρευνες, τέτοια φίλτρα είναι 98% αποτελεσματικά. 

Μία άλλη κατηγορία φίλτρων, είναι τα φίλτρα ενεργού άνθρακα. Αυτά τα φίλτρα εγγυώνται καθαρό αέρα ακόμη και όταν το όχημα βρίσκεται σε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα αποτρέπουν επιπλέον τις δυσάρεστες οσμές και τα επιβλαβή αέρια. 

Πως λειτουργούν τα φίλτρα ενεργού άνθρακα 

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα διαθέτουν στρώσεις άνθρακα που μέσω της ηλεκτροστατικής φόρτισης, η μεσαία στρώση ινών απορροφά ακόμη και τα μικρότερα εισπνεόμενα σωματίδια από τις ηλεκτροστατικά φορτισμένες μικροΐνες, φιλτράροντας τα επιβλαβή αέρια, όπως το οξείδιο του αζώτου και το όζον. Κάπως έτσι το φίλτρο ενεργού άνθρακα μπορεί και φιλτράρει ακόμη και τα πιο μικρά σε μέγεθος σωματίδια, τα οποία είναι έως και 500 φορές πιο μικρά από τη διάμετρο της ανθρώπινης τρίχας. 

Κάθε πότε να αλλάζεις  φίλτρο καμπίνας 

Η καλύτερη εποχή για να αλλάξεις φίλτρο καμπίνας είναι η αρχή της άνοιξης. Μάλιστα οι μηχανικοί των αυτοκινήτων προτείνουν ότι το φίλτρο καμπίνας είναι καλό να αλλάζεις κάθε 15.000 χιλιόμετρα. Ο καθαρισμός του φίλτρου καμπίνας δε συστήνεται, καθώς έτσι υποδομείται η σύνθεσή του. 

Στο autoplanet.gr θα βρεις φίλτρο καμπίνας για το αυτοκίνητό σου καθώς και άλλα ανταλλακτικά στις πιο προσιτές τιμές. Μη χάσεις ακόμη, όλα τα Mann Filter με έκπτωση 20%

All comments