Πως να διατηρήσεις το αυτοκίνητο δροσερό όλο το καλοκαίρι!

Πως να διατηρήσεις το αυτοκίνητο δροσερό όλο το καλοκαίρι!

Η οδήγηση κατά τη θερινή περίοδο, είναι δύσκολη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που μπορεί να επικρατούν στην καμπίνα του αυτοκινήτου.  Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείς να διατηρήσεις το αυτοκίνητο δροσερό όλο το καλοκαίρι και να είσαι πιο άνετα κατά τις θερινές σου μετακινήσεις. 

Τρόποι για να διατηρήσεις το αυτοκίνητο δροσερό όλο το καλοκαίρι

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο που παρατηρείται το καλοκαίρι, είναι να περιμένεις να δροσίσει λίγο η καμπίνα του αυτοκινήτου για να μπεις. Ωστόσο, με μερικά απλά βήματα μπορείς να κάνεις τις συνθήκες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου πιο υποφερτές. 

1. Τοποθέτησε κουκούλα αυτοκινήτου 

Παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος! Μία κουκούλα αυτοκινήτου είναι ο  νούμερο ένα τρόπος για να διατηρείς το αυτοκίνητο δροσερό όλο το καλοκαίρι. Έτσι, θα αποφύγεις να ανέβει στα ύψη η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. 

Tip: Χρησιμοποίησε κουρτινάκια τζαμιού για να κρατάς το αυτοκίνητο ακόμη περισσότερο δροσερό. Επιπλέον, τα κουρτινάκια τζαμιού θα προσφέρουν στα μέλη της οικογένειάς σου ή στους συνεπιβάτες του αυτοκινήτου μεγαλύτερη άνεση αφού θα προστατεύονται από την UV ακτινοβολία

2. Χρησιμοποίησε ηλιοπροστασία τιμονιού 

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να εισέλθεις στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και το τιμόνι να είναι πολύ ζεστό. Μία ηλιοπροστασία τιμονιού θα βοηθήσει την κατάσταση καθώς θα αντανακλάται η ηλιακή ακτινοβολία και δε θα υπερθερμαίνεται το τιμόνι. Φυσικά, εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το ότι το τιμόνι σου θα είναι δροσερό, θα διατηρηθεί και περισσότερο σε καλή κατάσταση καθώς η ηλιοπροστασία θα αποτρέψει την αλλοίωσή του. 

3. Πάρκαρε στη σκιά

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να παρκάρεις στη σκιά. Αν παρκάρεις στη σκιά και έχεις τοποθετήσει στο αυτοκίνητο και ηλιοπροστασίες, τότε θα απολαύσεις ακόμη μεγαλύτερη δροσιά μπαίνοντας στο αυτοκίνητο. 

4. Χρησιμοποίησε σωστά το κλιματιστικό 

Για να δροσίσει γρήγορα η καμπίνα του αυτοκινήτου, διένυσε τα πρώτα χιλιόμετρα με ανοιχτά παράθυρα χωρίς να ανοίξεις το κλιματιστικό. Με αυτό το τρόπο θα βγει έξω ο ζεστός αέρας και θα αρχίσει να κυκλοφορεί ο δροσερός. Όταν το εσωτερικό του αυτοκινήτου επιστρέψει στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος κλείσε τα παράθυρα και άνοιξε το κλιματιστικό. 

Εκτός από τη δροσιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μη ξεχάσεις να μεριμνήσεις ακόμα…

- Για τα υγρά του αυτοκινήτου: Είναι φυσιολογικό όταν το αυτοκίνητο εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, τα υγρά αυτού να εξαντλούνται πολύ πιο γρήγορα. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ελέγχεις τη στάθμη του λιπαντικού κινητήρα, του υγρού φρένων, του αντιψυκτικού καθώς και του υγρού υαλοκαθαριστήρων.

- Για τη μπαταρία του αυτοκινήτου: Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά και της αυξημένης χρήσης του κλιματιστικού στο αυτοκίνητο, είναι πιθανόν η μπαταρία του αυτοκινήτου να εξαντληθεί. Γι’ αυτό καλό είναι να έχεις έναν φορτιστή μπαταρίας.

Hint: Ανακάλυψε στο autoplanet.gr όλα τα αξεσουάρ αυτοκινήτου για το καλοκαίρι, προϊόντα πρώτης ανάγκης για το ταξίδι σου αλλά και προϊόντα περιποίησης για να καθαρίσεις το αυτοκίνητο σωστά πριν τις διακοπές. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Πως να μειώσεις την κατανάλωση καυσίμου το καλοκαίρι.

All comments