Όλα τα απαραίτητα για το οδικό ταξίδι!

Όλα τα απαραίτητα για το οδικό ταξίδι!

Οι πρώτες καλοκαιρινές άδειες έχουν αρχίσει να σημειώνονται και τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα καλοκαιρινό road trip με τους φίλους ή την οικογένειά σου. Πριν φύγεις όμως για το ταξίδι, βεβαιώσου ότι έχεις πάρει μαζί όλα τα απαραίτητα κι έχεις κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους στο αυτοκίνητό σου. 

Απαραίτητα που πρέπει να ελέγξεις και να φροντίσεις πριν το οδικό ταξίδι

1. Τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου 

Η ορατότητα είναι το Α και το Ω για ένα ασφαλές road trip. Επιπλέον, όσο περισσότερη ορατότητα έχεις τόσο πιο άνετη θα είναι και η οδήγησή σου. Με ένα κατάλληλο καθαριστικό, καθάρισε τα τζάμια του αυτοκινήτου μέσα – έξω κι έπειτα συνέχισε με το παρμπρίζ. 

Tip: Εκτός από τα τζάμια του αυτοκινήτου φρόντισε και τα φανάρια. Άλλωστε όσο πιο καθαρά είναι τα φανάρια του αυτοκινήτου, τόσο μεγαλύτερη ορατότητα θα απολαμβάνεις. 

Hint: Ανακάλυψε στο autoplanet.gr το κιτ επιδιόρθωσης φαναριών από τη Meguiar’s κι εξαφάνισε εύκολα και αποτελεσματικά το θάμπωμα στα φανάρια του αυτοκινήτου. 

2. Έλεγξε τους υαλοκαθαριστήρες 

Μπορεί να σου φαίνεται μείζονος σημασίας να ελέγξεις τη λειτουργικότητα των υαλοκαθαριστήρων το καλοκαίρι, ωστόσο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το καλοκαίρι ενδέχεται να υπάρχουν στο παρμπρίζ ακαθαρσίες που εμποδίζουν το οπτικό σου πεδίο. Είναι επομένως απαραίτητο να είσαι σίγουρος ότι θα μπορείς να απομακρύνεις τις ακαθαρσίες εύκολα και αποτελεσματικά. 

Tip: Παράλληλα με τους υαλοκαθαριστήρες είναι σημαντικό να ελέγξεις ότι το υγρό υαλοκαθαριστήρων βρίσκεται στη σωστή στάθμη. Έτσι, θα αφαιρεθούν ακόμη και οι πιο δύσκολες ακαθαρσίες. 

3. Έλεγξε την πίεση αέρα των ελαστικών 

Η πίεση αέρα των ελαστικών πρέπει να είναι πάντα σύμφωνα με την ενδεδειγμένη από τον εκάστοτε κατασκευαστή. Πριν φύγεις για το οδικό ταξίδι και δεδομένου ότι θα διανύσεις πολλά χιλιόμετρα,  πρέπει να ελέγξεις την πίεση αέρα των ελαστικών σου, έτσι ώστε να είσαι και περισσότερο ασφαλής. 

4. Έλεγξε ότι λειτουργεί το A/C 

Είναι σημαντικό να ελέγξεις ότι το A/C λειτουργεί. Έτσι, θα μπορείς να έχεις περισσότερη άνεση κάνοντας την καμπίνα του αυτοκινήτου δροσερή. Επιπλέον, για να αποφύγεις και να απομακρύνεις τις δυσάρεστες οσμές από το κλιματιστικό του αυτοκινήτου, μπορείς να προμηθευτείς ένα αποσμητικό σπρέι A/C. 

Hint: Ανακάλυψε στο autoplanet.gr τα αποσμητικά σπρέι A/C της Meguiar’s και εξάλειψε εύκολα και αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές από το A/C του αυτοκινήτου. Τα αποσμητικά σπρέι A/C της Meguiar’s είναι κατάλληλα για μία χρήση και αφήνουν στη καμπίνα του αυτοκινήτου ένα ευχάριστο άρωμα που αντιστοιχεί σε 4-5 εβδομάδες

5. Έλεγξε το βιβλίο service

Αν πλησιάζουν τα χιλιόμετρα για την προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου, καλό είναι η επίσκεψη το συνεργείο να προγραμματιστεί πριν από την αναχώρηση. Έτσι, θα είσαι σίγουρος ότι θα έχουν γίνει και όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι συντήρησης του αυτοκινήτου. 

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου στο οδικό ταξίδι; 

1. Τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης

Δεν πρέπει να ξεκινήσεις το οποιοδήποτε ταξίδι αν δεν έχεις μαζί στο αυτοκίνητα, τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης. Must have προϊόντα σε αυτή τη περίπτωση είναι ένα φαρμακείο αυτοκινήτου, τρίγωνο και γιλέκο καθώς και ένας εκκινητής μπαταρίας ή καλώδια εκκίνησης

2. Αξεσουάρ ταξιδιού

Ποιος δε θέλει να έχει ένα άνετο και πιο ξεκούραστο ταξίδι; Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου όλα τα must have αξεσουάρ ταξιδιού που θα κάνουν το οδικό ταξίδι τόσο για σένα όσο και την οικογένειά σου πιο άνετο και ευχάριστο από ποτέ. Μερικά από αυτά; Ηλιοπροστασίες, μαξιλαράκια λαιμού ή μαξιλαράκια πλάτης αλλά και καλύμματα καθισμάτων για να μην ανησυχείς αν τα γνήσια καλύμματα του αυτοκινήτου σου θα λερωθούν από το αλάτι ή την άμμο της θάλασσας. 

Tip: Εκτός από τα αξεσουάρ ταξιδιού, φρόντισε να έχεις μαζί στο αυτοκίνητο δροσερό νερό και ίσως κάποια σνακ. 

3. Προσωπικά αντικείμενα 

Σιγουρέψου ότι έχεις πάρει μαζί και όλα τα απαραίτητα προσωπικά αντικείμενα που θα χρειαστείς στις διακοπές σου και είσαι σχεδόν έτοιμος! Ακόμη, για να σιγουρευτείς ότι δεν θα ξεχάσεις κάτι, μπορείς να δημιουργήσεις μία λίστα με τα αντικείμενα που θα χρειαστείς μαζί σου ώστε να κάνεις στο τέλος έναν έλεγχο. 

4. Σχεδίασε το ταξίδι σου 

Τι πιο ωραίο από το να σχεδιάσεις το ταξίδι σου; Βρες την διαδρομή και ανακάλυψε μέρη τα οποία μπορείς να επισκεφτείς. Ακόμη, ανάλογα με το πόσο μακρινό θα είναι το ταξίδι, όρισε κάποιες στάση για ξεκούραση. Τώρα έχεις οργανώσει άψογα το καλοκαιρινό σου road trip. 

Μείνε συντονισμένος στο Blog μας για περισσότερα tips και επισκέψου το site μας για να βρεις όλα τα αξεσουάρ ταξιδιού , τα καλοκαιρινά προϊόντα αλλά και προϊόντα περιποίησης για να φροντίσεις το αυτοκίνητό σου πριν τις διακοπές. Μη χάσεις ακόμη τις ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ σε όλα τα προϊόντα της Meguiar’s και επωφελήσου από τα ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ που ισχύουν για όλο τον Ιούλιο.

All comments