Πως να αφαιρέσεις τις μικρογρταζουνιές από το αμάξωμα;

Πως να αφαιρέσεις τις μικρογρταζουνιές από το αμάξωμα;

Ένα σύνηθες πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο αμάξωμα του αυτοκινήτου σου, είναι οι μικρογρατζουνιές, οι οποίες του χαλάνε την όψη και κάνουν το αυτοκίνητο να φαίνεται παλιό και ταλαιπωρημένο. Δες εδώ, πως να απαλλαχθείς εύκολα από τις μικρογρατζουνιές στο αμάξωμα!

Βήμα – βήμα πως να αφαιρέσεις τις μικρογρατζουνιές από το αμάξωμα!

1. Πλύνε το αυτοκίνητο 

Όπως σε όλες τις διαδικασίες περιποίησης του αυτοκινήτου, έτσι και εδώ, θα πρέπει να ξεκινήσεις την διαδικασία πλένοντας το αυτοκίνητο. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα κατάλληλο σαμπουάν αυτοκινήτου που θα απομακρύνει εύκολα τους ρύπους και θα κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο εύκολη. Επιπλέον, εξίσου σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό σφουγγάρι για πλύσιμο αυτοκινήτου ή μία πετσέτα μικροϊνών. Έτσι, θα εξασφαλίσεις ότι δεν θα προκαλέσεις κάποια περαιτέρω ζημιά στο αμάξωμα. 

Hint: Για μεγαλύτερη ευκολία προτείνεται να χρησιμοποιήσεις ένα γάντι πλυσίματος. Ανακάλυψε στο autoplanet.gr όλα τα γάντια πλυσίματος αλλά και σαμπουάν για αποτελεσματικό καθαρισμό από την Meguiar’s

2. Καθάρισε το αμάξωμα 

Το ότι έπλυνες το αυτοκίνητο δεν σημαίνει και ότι το αμάξωμα έχει καθαριστεί. Συνέχισε τη διαδικασία, χρησιμοποιώντας έναν πηλό αυτοκινήτου. Χάρη στον πηλό, οι επικολλημένοι ρύποι θα αφαιρεθούν με ασφάλεια και η επιφάνεια του αυτοκινήτου θα καθαριστεί πλήρως. 

Βρες στο autoplanet.gr το Κιτ Πηλού της Meguiar’s και επανέφερε γρήγορα και αποτελεσματικά την επιφάνεια του αμαξώματος, κάνοντας την λεία σαν γυαλί. 

3. Αφαίρεσε τις μικρογρατζουνιές

Εφόσον το αμάξωμα είναι απολύτως καθαρό,  μπορείς να αφαιρέσεις τις μικρογρατζουνιές χρησιμοποιώντας μία κατάλληλη αλοιφή αφαίρεσης μικρογρατζουνιών. Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής: 

- Τοποθέτησε μία μικρή ποσότητα ειδικής αλοιφής αφαίρεσης μικρογρατζουνιών σε μία πετσέτα μικροϊνών και όχι απευθείας πάνω στο αμάξωμα. 

- Άπλωσε την αλοιφή πάνω στην επιφάνεια της γρατζουνιάς και τρίψε με κυκλικές κινήσεις χωρίς να ασκείς πίεση.

- Άφησε την αλοιφή για λίγα λεπτά να δράσει και κατόπιν έλεγξε για τα αποτελέσματα. Αν χρειαστεί, επανέλαβε την διαδικασία. 

- Αφαίρεσε τα υπολείμματα της αλοιφής με μία καθαρή πετσέτα μικροϊνών. 

Ανακάλυψε στο autoplanet.gr την αλοιφή αφαίρεσης μικρών γρατζουνιών από τη Meguiar’s, η οποία αφαιρεί απαλά και χωρίς κόπο ελαφριά σημάδια και γρατζουνιές που υπάρχουν στο αμάξωμα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει στο αμάξωμα, είναι σημαντικό να επιλέξεις και το κατάλληλο προϊόν για να έχεις και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Για πιο βαθιές γρατζουνιές και εντονότερο πρόβλημα στο αμάξωμα, χρησιμοποίησε την Ultimate Compound αλοιφή της Meguiar’s. Τέλος, αν δεις ότι έχει αφαιρεθεί αρκετά το χρώμα του αυτοκινήτου, μην επιχειρήσεις να το επισκευάσεις με καμία αλοιφή καθώς ενδέχεται να δημιουργήσεις μεγαλύτερο πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, προτείνεται να επισκεφθείς ένα φανοποιείο

Προστατεύοντας το αμάξωμα…

Μπορεί να έκανες την επιφάνεια στο αμάξωμα του αυτοκινήτου να λάμπει, όμως αυτό δεν αρκεί. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, προτείνεται να ολοκληρώσεις την περιποίηση με κέρωμα του αυτοκινήτου. Ουσιαστικά, το κέρωμα είναι αυτό που θα δώσει μία στρώση προστασίας στο αμάξωμα ενώ θα το κάνει να λάμπει για να απολαύσεις ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Πως να κερώσεις το αυτοκίνητο σαν επαγγελματίας

All comments