Η σωστή φροντίδα του αυτοκινήτου μετά τις διακοπές!

Η σωστή φροντίδα του αυτοκινήτου μετά τις διακοπές!

Κατά την διάρκεια των διακοπών, το αυτοκίνητό σου ταλαιπωρήθηκε. Είναι λοιπόν απαραίτητο να το «ανανεώσεις» και να το κάνεις ξανά όπως ήταν πριν φύγεις για διακοπές. Διάβασε εδώ, όλα όσα πρέπει να κάνεις για τη σωστή φροντίδα του αυτοκινήτου μετά τις διακοπές. 

Πως να φροντίσω το αυτοκίνητό μου μετά τις διακοπές; 

Οι καθημερινές περιηγήσεις στο νησί και τα μπάνια στη θάλασσα, έφεραν σκόνη, ακαθαρσίες και αλάτι τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Είναι επομένως απαραίτητο να το φροντίσεις μέσα – έξω. 

Φροντίδα του αυτοκινήτου εξωτερικά

1. Ξεκίνα με ένα καλό πλύσιμο του αυτοκινήτου

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνεις καθώς με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνεις όλη τη σκόνη αλλά και το αλάτι από το αμάξωμα. Επιπλέον, έτσι θα μπορέσεις να δεις όλες τις ατέλειες που ενδέχεται να δημιουργήθηκαν στο εξωτερικό του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια των διακοπών. 

Tip: Κάνε το πλύσιμο του αυτοκινήτου «παιχνιδάκι», χρησιμοποιώντας ένα πλυστικό μηχάνημα Karcher! Ανακάλυψε στο Autoplanet όλα τα πλυστικά μηχανήματα της Karcher ΕΔΩ ή κάνε κλικ στο banner

2. Αφαίρεσε τις ατέλειες που δημιουργήθηκαν 

Εφόσον έπλυνες το αυτοκίνητο, τώρα θα πρέπει να ελέγξεις για τυχόν ατέλειες. Τέτοιες ατέλειες μπορεί να είναι για παράδειγμα μικρές γρατζουνιές από κάποιο δέντρο. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς, αφού μπορείς να τις αφαιρέσεις εύκολα με μία ειδική αλοιφή αφαίρεσης μικρογρατζουνιών. 

Meguiar’s Swirl Remover 

Σε αυτή την περίπτωση, η αλοιφή αφαίρεσης μικρών γρατζουνιών από τη Meguiar’s αποτελεί την ιδανική επιλογή καθώς αφαιρεί απαλά και χωρίς κόπο ελαφριά σημάδια και γρατζουνιές. Ανακάλυψέ την στο autoplanet.gr ή κάνε κλικ στο Banner. 

Tip: Για μέγιστα αποτελέσματα, μπορείς να εφαρμόσεις την αλοιφή με έναν αλοιφαδόρο

3. Κάνε το και πάλι να γυαλίζει

Κατά τη διάρκεια των διακοπών το αυτοκίνητο έχασε σίγουρα τη γυαλάδα του. Αφού ξεφορτώθηκες τις ατέλειες που υπήρχαν στο αμάξωμα, τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα γυαλιστικό προϊόν για να κάνεις το εξωτερικό του αυτοκινήτου να λάμπει και πάλι. 

Meguiar’s Ultimate Polish

Για αυτό το σκοπό η γυαλιστική αλοιφή από τη Meguiar’s αποτελεί μία ιδανική επιλογή, εφόσον τελειοποιεί το φινίρισμα του αυτοκινήτου, κάνοντας το αμάξωμα να γυαλίζει και προσδίδοντας του «βαθιά» υγρή όψη, ιδιαίτερα σε σκουρόχρωμα αυτοκίνητα. Επιπλέον, αν σκοπεύεις να συνεχίσεις την περιποίηση του αυτοκινήτου, τότε αυτή η γυαλιστική αλοιφή από τη Meguiar’s, αποτελεί το ιδανικό στάδιο πριν το κέρωμα. 

Hint: Ανακάλυψε ΕΔΩ την γυαλιστική αλοιφή της Meguiar’s ή κάνε κλικ στο banner

Φροντίδα του αυτοκινήτου εσωτερικά

1. Καθάρισε τα πατάκια 

Το νούμερο ένα που θα πρέπει να συμπεριλάβεις στον εσωτερικό καθαρισμό του αυτοκινήτου είναι να καθαρίσεις τα πατάκια, τα οποία θα έχουν γεμίσει με σκόνη και άμμο. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία ηλεκτρική σκούπα, έτσι ώστε να απομακρύνεις πρώτα όλη τη σκόνη που υπάρχει. Κατόπιν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό καθαριστικό για πατάκια αφενός για να τα φρεσκάρεις και αφετέρου για να απομακρύνεις λεκέδες που μπορεί να δημιουργήθηκαν κατά τις διακοπές. 

Meguiar’s Carpet & Upholstery Cleaner 

Κάνε ένα βαθύ καθαρισμό στα πατάκια του αυτοκινήτου εύκολα, με το καθαριστικό μοκέτας και ταπετσαρίας από τη Meguiar’s. Χρησιμοποιώντας αυτό το καθαριστικό, θα επαναφέρεις τα πατάκια του αυτοκινήτου στην αρχική τους κατάσταση, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν ένα άρωμα φρεσκάδας

2. Καθάρισε τα καθίσματα 

Εξίσου σημαντικό είναι να καθαρίσεις τα καθίσματα του αυτοκινήτου, προκειμένου να απομακρύνεις όλο το αλάτι που μπορεί να υπάρχει σε αυτά. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικά καθαριστικά για δέρματα ή υφάσματα ανάλογα με το υλικό των καθισμάτων του αυτοκινήτου σου. 

Hint: Ανακάλυψε στο autoplanet ΕΔΩ όλα τα καθαριστικά για τα καθίσματα του αυτοκινήτου. 

3. Καθάρισε το ταμπλό και τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου

Άλλο ένα μέρος που ενδεχομένως να ταλαιπωρήθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι το ταμπλό και τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου, τα οποία θα έχουν μαζέψει σίγουρα σκόνη και αλάτι. Για να αποφύγεις τις διαβρώσεις από το αλάτι, θα πρέπει να καθαρίσεις το ταμπλό και τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου άμεσα. 

Meguiar’s Quik Interior Detailer Cleaner 

Επανέφερε την αρχική όψη στα εσωτερικά μέρη του αυτοκινήτου και ανανέωσε το εύκολα και με ασφάλεια με το καθαριστικό εσωτερικών επιφανειών από την Meguiar’s

Κάνε κλικ στο banner και ανακάλυψε όλα τα προϊόντα Meguiar’s για καθαρισμό εσωτερικών επιφανειών! 

Είσαι έτοιμος! Το αυτοκίνητό σου ανανεώθηκε μέσα έξω και τώρα μπορείς να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το λαμπερό του φινίρισμα αλλά και τη φρεσκάδα του.

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές και tips για την περιποίηση του αυτοκινήτου σου, μείνε συντονισμένος στο Blog μας. Μην ξεχνάς ακόμη ότι όλα τα αγαπημένα σου προϊόντα από τη Meguiar’s βρίσκονται σε 20% ΕΚΠΤΩΣΗ

All comments