Πως να καθαρίζετε τα τζάμια του αυτοκινήτου: Ο απόλυτος οδηγός!

Πως να καθαρίζετε τα τζάμια του αυτοκινήτου: Ο απόλυτος οδηγός!

Τα τζάμια του αυτοκινήτου μπορεί να συσσωρεύουν βρωμιά, σκόνη, ακαθαρσίες από το δρόμο, κηλίδες νερού, ζωύφια κ.α. Το να φροντίζεις να διατηρείς καθαρά τα τζάμια του αυτοκινήτου είναι σημαντικό για μία ασφαλή οδήγηση.

Πως να καθαρίζεις σωστά τα τζάμια του αυτοκινήτου! 

Για τον καθαρισμό των τζαμιών, πρώτα θα πρέπει να προμηθευτείς κατάλληλα προϊόντα. Συγκεκριμένα θα χρειαστείς: 

- Ένα ειδικό καθαριστικό τζαμιών

- Μία πετσέτα microfiber

Μερικές συμβουλές πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό

- Βρες ένα σκιερό μέρος πριν αρχίσεις τον καθαρισμό και απέφυγε τον καθαρισμό των τζαμιών σε απευθείας έκθεση με τον ήλιο. Μία απευθείας έκθεση του αυτοκινήτου στον ήλιο, μπορεί να κάνει το καθαριστικό προϊόν που θα χρησιμοποιήσεις, να εξατμίζεται πολύ εύκολα και να δημιουργηθούν έτσι σημάδια στα τζάμια του αυτοκινήτου. 

- Μην χρησιμοποιήσεις υπερβολική ποσότητα του καθαριστικού προϊόντος και κάνε κυκλικές κινήσεις καθώς απλώνεις το προϊόν στα τζάμια του αυτοκινήτου. 

Tip: Είναι σημαντικό να προσέξεις την θερμοκρασία του νερού εάν κρίνεις ότι χρειάζεται να πλύνεις πρώτα τα τζάμια του αυτοκινήτου και θα πρέπει να αποφύγεις τη χρήση του πολύ ζεστού νερού, το οποίο μπορεί και να ραγίσει τα τζάμια. 

Καθαρίζοντας τα τζάμια του αυτοκινήτου εξωτερικά

Βήμα 1ο: Με μία microbiber πετσέτα, ξεκίνα να σκουπίζεις απαλά τα τζάμια του αυτοκινήτου χωρίς να εφαρμόσεις κάποιο καθαριστικό προϊόν. Αυτό θα επιτρέψει να καθαρίσεις την επιφάνεια του τζαμιού. 

Βήμα 2ο: Εφάρμοσε ομοιόμορφα στα τζάμια του αυτοκινήτου, το καθαριστικό προϊόν της επιλογής σου. Εστίαζε σε ένα σημείο τη φορά έτσι ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα καθαριστεί καλά όλη η επιφάνεια του τζαμιού. 

Βήμα 3ο: Με μία καθαρή microfiber πετσέτα, σκούπισε και στέγνωσε καλά τα τζάμια του αυτοκινήτου. Στόχος είναι να αφαιρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. 

Pro Tip: Αφού καθαρίσεις και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, προχώρησε και στον καθαρισμό των υαλοκαθαριστήρων, έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν θα μεταφέρουν τυχόν σκόνη ή ακαθαρσίες με τη χρήση τους. Για τον καθαρισμό των υαλοκαθαριστήρων χρησιμοποίησε απλά ένα υγρό πανί.

Καθαρίζοντας τα τζάμια του αυτοκινήτου εσωτερικά 

Για τον άψογο καθαρισμό των τζαμιών, θα πρέπει να καθαρίσεις τα τζάμια και εσωτερικά. Έτσι άλλωστε θα απολαύσεις και άψογη ορατότητα. Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτή τη φορά είναι τα εξής: 

Βήμα 1ο: Σε ένα καθαρό microfiber πανί, ψέκασε απευθείας  το καθαριστικό προϊόν της επιλογής σου. Έτσι, θα αποτρέψεις το καθαριστικό να έρθει σε επαφή με κάποιο άλλο από τα εσωτερικά μέρη του αυτοκινήτου. 

Βήμα 2ο: Σκούπισε ομοιόμορφα τα τζάμια του αυτοκινήτου και τμηματικά ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν θα σου ξεφύγει κάποιο σημείο. 

Βήμα 3ο: Με ένα στεγνό και καθαρό microfiber πανί, φρόντισε να στεγνώσεις καλά τα τζάμια του αυτοκινήτου ώστε να αφαιρεθεί η υγρασία και από το εσωτερικό τους. 

Το AutoPlanet προτείνει

Ο σωστός καθαρισμός των τζαμιών απαιτεί και τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Στο κατάστημά μας, θα βρεις μία ευρεία γκάμα από top καθαριστικά προϊόντα και κορυφαία brands στις πιο χαμηλές τιμές. 

Meguiar's Perfect Clarity Glass Cleaner 

Ένα από τα top προϊόντα για να καθαρίσεις τα τζάμια του αυτοκινήτου, είναι το Meguiar's Perfect Clarity Glass Cleaner, το οποίο απομακρύνει όλους τους ρύπους που υπάρχουν στο παρμπρίζ και τα τζάμια του αυτοκινήτου. Αφαιρεί τις ακαθαρσίες από έντομα, υπολείμματα από χυμούς δένδρων κ.α. Παράλληλα έρχεται με ειδική σύνθεση που δε θαμπώνει ενώ απλώνεται και σκουπίζεται εύκολα χωρίς να αφήνει σημάδια. Ανακάλυψέ το ΕΔΩ

Hint: Ανακάλυψε ΕΔΩ όλα τα προϊόντα Meguiar's για ένα άψογο φινίρισμα του αυτοκινήτου σου. 

Simoniz Anti - Glare Πανάκια Τζαμιών

Ο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τα τζάμια του αυτοκινήτου και ειδικά αν χρειαστεί εκτάκτως, είναι να έχεις μαζί στο αυτοκίνητο πανάκια τζαμιών. Τα Simoniz Anti - Glare πανάκια τζαμιών είναι ιδανικά για τον γρήγορο καθαρισμό των τζαμιών, αφήνοντας ένα άψογο φινίρισμα. Ανακάλυψέ τα ΕΔΩ

Armor All Πανί Microfiber Τζαμιών

Ένα microfiber πανί είναι απαραίτητο για τον καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου. Το Armor All πανί microfiber, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καθαριστικά προϊόντα για να απομακρύνεις λεκέδες και ακαθαρσίες από τα τζάμια του αυτοκινήτου. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση της σκόνης από τα τζάμια του αυτοκινήτου και είναι ιδανικό για ένα ασφαλές φινίρισμα. Ανακάλυψέ το ΕΔΩ

Ανακάλυψε όλα τα top προϊόντα περιποίησης για τον καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου, κάνοντας κλικ στο Banner

Για περισσότερα tips και χρήσιμες συμβουλές για το αυτοκίνητό σου, μείνε συντονισμένος στο blog μας.

All comments