Γυναίκες που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου!

Γυναίκες που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου!

Σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως είναι αυτός της αυτοκινητοβιομηχανίας, υπήρξαν γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με αφορμή λοιπόν τη γιορτή της γυναίκας, ας δούμε μερικές γυναίκες που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο του αυτοκινήτου. 

1. Bertha Benz

Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε τον Γερμανό σχεδιαστή και μηχανικό Carl Benz, τον άνθρωπο στον οποίο αποδίδεται η εφεύρεση του πρώτου πρακτικού αυτοκινήτου το 1885. Ελάχιστοι είναι όμως αυτοί που γνωρίζουν ότι η σύζυγός του Bertha Benz, διαδραμάτισε “ρόλο κλειδί” για την εξέλιξη της επιτυχίας του. H Bertha Benz, ξεκίνησε ένα ταξίδι απόστασης 1,6 χιλιομέτρων μαζί με τους δύο γιους της και κάνοντας το πρώτο test drive απέδειξε ότι το αυτοκίνητο ήταν απόλυτα ασφαλές, προωθώντας έτσι την επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου της και οδηγώντας στη μελλοντική επιτυχία της Mercedes – Benz που σήμερα γνωρίζουμε. 

Περισσότερα για την ιστορική επιτυχία της Bertha Benz, διάβαστε ΕΔΩ

2. Mary Anderson 

Η Mary Anderson, είναι η γυναίκα που κατασκεύασε τους πρώτους υαλοκαθαριστήρες. Συγκεκριμένα, ήταν ένας βραχίονας από καουτσούκ όπου μπορούσε να προσαρμόζεται στη βάση του παρμπρίζ και να καθαρίζει το τζάμι. Η έμπνευση δόθηκε στην Αμερικανίδα Mary Anderson το 1902, όταν είδε έναν οδηγό τραμ στη Νέα Υόρκη να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο για να βλέπει μέσα στο χιονόνερο. 

Περισσότερα για την εφεύρεση της Mary Anderson, δείτε ΕΔΩ. 

3. Michèle Mouton

Πρόκειται για την πιο διάσημη οδηγό αγώνων, στην οποία υποκλίθηκαν όλοι, καθώς κατάφερε όχι απλά να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους ραλίστες σε μια εποχή όπου τα αυτοκίνητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, απαιτούσαν εκτός από ταλέντο και τεράστια αντοχή, αλλά να τους κερδίσει κιόλας.

Με το Audi Quattro θριάμβευσε σε αρκετούς αγώνες, μεταξύ των οποίων και στο Ράλι Ακρόπολις.  Ακόμη, το 2011 εξελέγη διευθύντρια του WRC από τη FIA και μέχρι σήμερα είναι η εκπρόσωπος ασφαλείας στους αγώνες ράλι. 

4. Mary Barra

Τον Ιανουάριο του 2014, η Mary Barra έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος σε αυτοκινητοβιομηχανία και μάλιστα σε μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, τη General Motors. Δύο χρόνια αργότερα, εξελέγη ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο ως η πρώτη πρόεδρος της εταιρείας. Η Mary Barra συγκαταλέγεται στους «Big Three» των ΗΠΑ, έχει καταφέρει να εκτοξεύσει τη μετοχή του ομίλου και είναι από τις πιο ακριβοπληρωμένες παγκοσμίως.

5. Florence Lawrence 

Η Florence Lawrence, ήταν ηθοποιός αλλά και κόρη ενός κατασκευαστή αμαξωμάτων. Ασχολήθηκε με τα αυτοκίνητα και εξέλιξε τα μηχανικά συστήματα που προειδοποιούν πότε φρενάρει το όχημα αλλά και πότε αλλάζει κατεύθυνση.  Μιλάμε δηλαδή για τους προγόνους των σημερινών φώτων του στοπ κατά το φρενάρισμα και των γνωστών μας δεικτών πορείας (φλας). 

All comments