Χειμώνας: Aλυσίδα VS Xιονοκουβέρτα

Χειμώνας: Aλυσίδα VS Xιονοκουβέρτα

Aλυσίδες ή χιονοκουβέρτες

Ο χειμώνας έφτασε και τα χιόνια καταφθάνουν. Γι αυτό το λόγο σκεύτεστε να αγοράσετε αλυσίδες χιονιού για το αυτοκίνητό σας. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεταλλικές και υφασμάτινες ή αλλιώς χιονοκουβέρτες.

Θα εξηγήσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των δύο τύπων προϊόντων για να πάρετε εύκολα μία απόφαση:

Μεταλλικές αλυσίδες:

αποτελούν τον πιο παραδοσιακό τύπο αλυσίδας. Πρόκειται για μια αλυσίδα χαλύβδινων συνδέσμων που συνδέεται με ένα μεταλλικό δακτύλιο ή σύρμα που ταιριάζει με το μέγεθος της διαμέτρου του τροχού. Μόλις τοποθετηθεί και στερεωθεί το στεφάνι, τα υπόλοιπα χαλαρά άκρα σφίγγονται και στερεώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του κάθε κατασκευαστή.

Είναι ένας τύπος αλυσίδας με μεγάλη αντοχή, αλλά έχει πολλά μειονεκτήματα:

·         πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλή δύναμη για να σφίξετε και να στερεώσετε τη μεταλλική αλυσίδα,

·         παράγουν κραδασμούς κατά την οδήγηση και εμποδίζουν τη λειτουργία ελέγχου ευστάθειας του οχήματος

·         Επιπλέον, συχνό παράπονο χρηστών αυτού του τύπου αλυσίδας είναι ότι γρατζουνίζουν τα ελαστικά.

·         Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχουν τοποθετηθεί και στερεωθεί σωστά επειδή αν βγουν θα κάνουν ζημιά στην επιφάνεια του αυτοκινήτου σας.

Οι χιονοκουβέρτες:

η ευκολία συναρμολόγησης και το ελάχιστο βάρος είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι χρήστες επιλέγουν αυτό το είδος αλυσίδας χιονιού.

Είναι μια ειδική υφασμάτινη αλυσίδα που καλύπτει τη ζώνη ελαστικών, έτσι ώστε ο τροχός να είναι τυλιγμένος.

Ρυθμίζεται από μια λαστιχένια ζώνη, οπότε δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε. Απλά το τοποθετείτε και χρειάζεται μόνο να μετακινήσετε το αυτοκίνητό σας εμπρός για να εφαρμόσει και να τοποθετηθεί πλήρως.

Επιπλέον, επειδή είναι κατασκευασμένη από ύφασμα και δεν έχει μεταλλικούς κρίκους, η οδήγηση είναι πολύ πιο ομαλή και το όχημα δεν δονείται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μεταβάλλει τη λειτουργία του ελέγχου ευστάθειας και παρέχει πλήρη ασφάλεια.

Επιπλέον υπάρχουν αλυσίδες υφασμάτων για όλους τους τύπους οχημάτων: 4x4s, αυτοκίνητα, τροχόσπιτα, λεωφορεία ή βιομηχανικά οχήματα.

Μερικά μειονεκτήματα που μπορείτε να βρείτε είναι: αν δεν τα αφαιρέσετε όταν δεν υπάρχει πάγος ή χιόνι, το ύφασμα μπορεί να σχιστεί εύκολα. Ωστόσο, αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του κατασκευαστή, είναι ένα πολύ ανθεκτικό προϊόν.

Κοινά σημεία:

Και οι δύο συστίνονται όταν χρήση των αλυσίδων είναι υποχρεωτική.

Η ταχύτητα περιορίζεται στα 40km / h.

Τοποθετούνται στους κινητήριους τροχούς. Αν το όχημά σας είναι 4 × 4, θα πρέπει να το τοποθετήσετε και στους τέσσερις τροχούς.

Δείτε όλες τις αλυσίδες και τις χιονοκουβέρτες σε μοναδικές προσφορές μόνο στο Autoplanet.gr.

All comments