Κάνε το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου!

Κάνε το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου!

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι μία από τις πιο συνηθισμένες διαδικασίες περιποίησης του αυτοκινήτου, ωστόσο δε σημαίνει ότι δεν έχει κι αυτό τα μυστικά του. Μάθε πως να κάνεις το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου!

Τι σου εξασφαλίζει ένα τακτικό και καλό πλύσιμο του αυτοκινήτου; 

Σίγουρα αγαπάς να βλέπεις το αυτοκίνητό σου λαμπερό και καθαρό. Το πλύσιμο του αυτοκινήτου όμως είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Στην πραγματικότητα, σου εξασφαλίζει προστασία του αμαξώματος και συντηρεί τη βαφή του αυτοκινήτου σε καλή κατάσταση. Με ένα τακτικό πλύσιμο του αυτοκινήτου εξασφαλίζεις δηλαδή ένα λαμπερό αμάξωμα και χωρίς θαμπάδες, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Πρέπει ωστόσο να σιγουρευτείς ότι το κάνεις σωστά για να έχεις και τα ανάλογα αποτελέσματα. 

Κάθε πότε πρέπει να πλένεις το αυτοκίνητο; 

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές το μήνα προκειμένου να διατηρείται το αμάξωμα σε άριστη κατάσταση. Φυσικά, σε περίπτωση που υπάρχουν λεκέδες όπως είναι κουτουλιές, ρετσίνες δένδρων ή έντομα, τότε το πλύσιμο θα πρέπει να γίνεται άμεσα καθώς τα οξέα που περιέχουν αυτές οι ουσίες καταστρέφουν το χρώμα του αυτοκινήτου.

Κάνε το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου!

Tip #1 Συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα προϊόντα και εργαλεία περιποίησης

Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσεις να κάνεις το οτιδήποτε, να εκτιμήσεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αμάξωμα του αυτοκινήτου σου. Αυτό, θα σε βοηθήσει να εξακριβώσεις τι προϊόντα περιποίησης, αξεσουάρ και εργαλεία θα χρειαστείς για το καλύτερο πλύσιμο του αυτοκινήτου. Ιδανικά, τα προϊόντα που θα χρειαστείς για το πλύσιμο του αυτοκινήτου, είναι τα κάτωθι: 

- Ένα πλυστικό μηχάνημα ή ένα εύκαμπτο λάστιχο

- Ένα μαλακό σφουγγάρι ή ένα γάντι πλυσίματος. 

- Ένα ειδικό σαμπουάν αυτοκινήτου

- Πανάκια microfiber

- Μία πετσέτα στεγνώματος

- Κουβά πλυσίματος

- Πλέγμα συγκράτησης ρύπων

Για αποτελεσματικό και άψογο φινίρισμα θα χρειαστείς επιπλέον: 

- Μία βούρτσα καθαρισμού τροχών

- Ένα ειδικό καθαριστικό ζαντών και ελαστικών. 

- Ένα ειδικό καθαριστικό τζαμιών αυτοκινήτου. 

Tip #2 Επέλεξε που θα πλύνεις το αυτοκίνητο

Εξίσου σημαντικό είναι να επιλέξεις τη σωστή στιγμή να πλύνεις το αυτοκίνητο. Το πλύσιμο του αυτοκινήτου κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη δεν θα είναι αποτελεσματικό. Δεδομένου ότι το νερό θα εξατμίζεται πολύ εύκολα κάτω από τέτοιες συνθήκες, θα μένουν υπολείμματα της καθαριστικής ουσίας που θα χρησιμοποιήσεις πάνω στο αμάξωμα, με αποτέλεσμα να μένουν σημάδια στο αυτοκίνητο. Το πλύσιμο του αυτοκινήτου κάτω από τη σκιά είναι η σωστότερη επιλογή

Tip #3 Καθάρισε πρώτα τους τροχούς 

Το πιο βρώμικο σημείο του αυτοκινήτου είναι οι τροχοί. Για να κάνεις το καλύτερο πλύσιμο του αυτοκινήτου θα πρέπει να ξεκινήσεις το καθάρισμα από τους τροχούς καθώς με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις να μεταφέρεις βρωμιές και ακαθαρσίες που υπάρχουν εκεί στο υπόλοιπο αμάξωμα του αυτοκινήτου. 

Hint: Ανακάλυψε top προϊόντα περιποίησης για τα ελαστικά και τις ζάντες του αυτοκινήτου στο Autoplanet ΕΔΩ ή κάνε κλικ στο banner. 

Tip #4 Πλύνε το αμάξωμα 

Πλένοντας το αμάξωμα του αυτοκινήτου, θα απομακρύνεις τη σκόνη και τη βρωμιά κι έτσι θα αποτρέψεις να δημιουργηθούν γρατζουνιές σε αυτό. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να βρέξεις καλά το αμάξωμα είτε με πλυστικό μηχάνημα είτε με ένα εύκαμπτο λάστιχο. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχεις να μαλακώσουν οι βρωμιές και να απομακρυνθούν ευκολότερα στη συνέχεια. Τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής: 

- Η σημαντικότερη τεχνική για το καλύτερο πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι να ξεκινήσεις να το σαπουνίζεις από πάνω προς τα κάτω. Στις χαμηλότερες περιοχές του αυτοκινήτου συγκεντρώνεται η περισσότερη βρωμιά και σαπουνίζοντας το από πάνω προς τα κάτω θα αποτρέψεις να μεταφέρεις τη βρωμιά σε υψηλότερα σημεία του αυτοκινήτου κι επιπλέον δε θα λερώσεις σημεία που ήδη έχεις καθαρίσει. 

- Χρησιμοποίησε οριζόντιες κινήσεις και πλύνε το αυτοκίνητο τμηματικά ανά περιοχή για να μη σου ξεφύγει κανένα σημείο. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ξέβγαζε τοπικά κάποια σημεία μετά το σαπούνισμα για να αποφύγεις πλήρως το ενδεχόμενο να μείνουν στίγματα.

- Ξέβγαλε καλά και σιγουρέψου ότι δεν έχει μείνει πάνω στο αυτοκίνητο ίχνος από σαμπουάν. 

Το Autoplanet προτείνει: Πλυστικά μηχανήματα Karcher για να πείτε αντίο στους κοινούς ρύπους!

Κάνε το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου, χρησιμοποιώντας ένα πλυστικό μηχάνημα Karcher.Τα πλυστικά μηχανήματα Karcher, απομακρύνουν εύκολα τους κοινούς ρύπους και είναι ιδανικά για την αφαίρεση των επίμονων ρύπων. Για εύκολο και αποτελεσματικό πλύσιμο αυτοκινήτου σε ένα ιδιαίτερα βρώμικο αμάξωμα, είναι μία ιδανική επιλογή που θα σου "λύσει" τα χέρια. 

Τα πλυστικά μηχανήματα Karcher είναι ακόμα κατάλληλα και για οικιακή χρήση και γι' αυτό αποτελούν το must have εργαλείο για κάθε σπίτι. Βρες το ιδανικό για εσένα στο autoplanet.gr και κάνε το δικό σου με ένα μόνο κλικ

Tip #5 Καθάρισε τα τζάμια του αυτοκινήτου

Για λαμπερό φινίρισμα, θα πρέπει να καθαρίσεις και τα τζάμια του αυτοκινήτου. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό καθαριστικό τζαμιών, το οποίο θα σου αποφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα. Αφού εφαρμόσεις το καθαριστικό προϊόν της επιλογής σου, μην παραλείψεις να στεγνώσεις τα τζάμια με μία καθαρή microfiber πετσέτα

Pro Tip: Συνέχισε με τον καθαρισμό των υαλοκαθαριστήρων έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι δε θα μεταφέρουν σκόνη ή βρωμιά κατά τη χρήση τους στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Για τον καθαρισμό των υαλοκαθαριστήρων, μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλά ένα υγρό πανί. 

Tip #6 Detailing ή αλλιώς λεπτομερής περιποίηση 

Επειδή οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά για να επιτύχεις το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι στο αμάξωμα δεν θα υπάρχει ίχνος βρωμιάς. Αν η αφή στο αμάξωμα του αυτοκινήτου δεν είναι απαλή, τότε σημαίνει ότι έχουν μείνει κάποιες ακαθαρσίες και θα πρέπει να συνεχίσεις το καθάρισμα με πηλό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τηρήσεις τις εξής συμβουλές: 

- Καθάρισε το αμάξωμα με τον πηλό, κάνοντας κάθετες κινήσεις και όχι κυκλικές, καθώς έτσι μπορεί να δημιουργηθούν σημάδια.  

- Σπρώχνε τον πηλό προς τα κάτω με μεσαία πίεση. 

- Επέμεινε σε περιοχές που δεν έχουν γίνει ακόμα λείες. 

- Αφού τελειώσεις με τον πηλό, βρέξε το αυτοκίνητο ξανά για να αποφύγεις το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κηλίδες. 

Σημαντικό! Το στέγνωμα του αυτοκινήτου είναι απαραίτητο. Αν προβείς στη διαδικασία περιποίησης με τον πηλό, φρόντισε να στεγνώσεις ξανά καλά το αμάξωμα του αυτοκινήτου. 

Είσαι έτοιμος! Έκανες το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου!

Επισκέψου το site μας και ανακάλυψε επώνυμα και top προϊόντα περιποίησης που θα σε βοηθήσουν στο καλύτερο πλύσιμο του αυτοκινήτου.

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές και tips για το αυτοκίνητό σου, μείνε συντονισμένος στο blog μας

All comments