Γιατί να επιλέξω Led λαμπτήρες αυτοκινήτου;

Γιατί να επιλέξω Led λαμπτήρες αυτοκινήτου;

Η νυχτερινή οδήγηση κρύβει κινδύνους και αυτό είναι δεδομένο. Σύμφωνα με έρευνες κατά την νυχτερινή οδήγηση έχουμε 80% λιγότερο φως, πράγμα που κάνει απαραίτητο τη χρήση λαμπτήρων με υψηλή απόδοση. Η καλύτερη επιλογή αφορά τη τεχνολογία Led λαμπτήρων. Οι Led λαμπτήρες αυτοκινήτου είναι πλέον ευρέως γνωστοί και αξιόπιστοι. Ας δούμε όμως περισσότερα. 

Μια ματιά στο παρελθόν… 

Πριν από κάποια χρόνια όποιος ήθελε καλό φωτισμό, επέλεγε Xenon λάμπες αφού υπερτερούσαν αυτών του αλογόνου, λόγω της υψηλότερης απόδοσης. Όπως κάποτε οι Xenon λαμπτήρες ήρθαν να αντικαταστήσουν αυτούς του Αλογόνου, έτσι και οι Led λάμπες αυτοκινήτου έφεραν τη δική τους «επανάσταση» στην τεχνολογία των λαμπτήρων. 

Γιατί να επιλέξω Led λάμπες για το αυτοκίνητό μου; 

1. Ένα από τα οφέλη της Led τεχνολογίας, είναι η μικρή κατανάλωση ενέργειας.

Note: Οι Led λάμπες μειώνουν τη κατανάλωση ενέργειας σε ποσοστό που φθάνει και το 80%

2. Η απόδοση φωτεινότητας στα Led φώτα αυτοκινήτου είναι 3 φορές υψηλότερη από μια λάμπα αλογόνου και 1,5 φορές υψηλότερη από μια Xenon. 

Extra: Εκτός από την απόδοση της φωτεινότητας, οι Led λάμπες αυτοκινήτου προσφέρουν σε λιγότερο από 0,5 δευτερόλεπτο το 100% της ισχύος τους. Αντίθετα, οι λάμπες Xenon χρειάζονται έως και ένα λεπτό για να φθάσουν την μέγιστη απόδοση τους. 

3. Η μεγάλη διάρκεια ζωής των Led λαμπτήρων είναι κάτι που αναφέρθηκε και πριν, αλλά δεν θα μπορούσε να μην σημειωθεί και στη λίστα των πλεονεκτημάτων. 

Hint: Γενικότερα, οι Led λάμπες αυτοκινήτου μπορεί να κοστίζουν πιο ακριβά, αλλά η διάρκεια της ζωής τους σε ανταμείβει και με το παραπάνω. 

4. Ορισμένα μοντέλα των Led λαμπτήρων ξεχωρίζουν χάρη στον  μηχανισμό αποβολής θερμότητας με ψύκτρες. 

5. Συχνά έχουν αδιάβροχη δομή ή και ρυθμιζόμενη δέσμη που έχει σαν αποτέλεσμα το καλύτερο κεντράρισμα στο φανάρι του αυτοκινήτου. 

Note: Τα καλής ποιότητας Led φώτα αυτοκινήτου φέρουν πιστοποίηση IP 68 που σημαίνει ότι έχουν ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη. 

Τι άλλο πρέπει να ξέρω για τους Led λαμπτήρες; 

Πριν επιλέξεις να αγοράσεις Led φώτα αυτοκινήτου υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να ξέρεις. 

Σύστημα Canbus 

Το σύστημα CANBUS (Controller Area Network), είναι ένα σειριακό πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου και του κεντρικού επεξεργαστή (CPU).

Το σύστημα CanBus βλέπει την κατανάλωση που έχει ο λαμπτήρας μας και έτσι μπορεί και αναγνωρίζει εάν ο λαμπτήρας μας είναι καμένος η όχι και να μας ενημερώνει  με την ανάλογη ένδειξη στο καντράν.

Στην τεχνολογία LED όλες οι καταναλώσεις είναι υπερβολικά πολύ χαμηλές και έτσι πολλές φορές αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τις λάμπες Led σε νέα αυτοκίνητα με σύστημα CanBus για αυτό τον λόγο υπάρχουν και οι ανάλογοι αντάπτορες που σβήνουν αυτό το σφάλμα.

Ενδείξεις ύπαρξης συστήματος Canbus μετά τη τοποθέτηση Led λάμπας αυτοκινήτου:

-Ένδειξη στο καντράν

-Οι λάμπες μπορεί να τρεμοπαίζουν

-Οι λάμπες μπορεί να μην ανάψουν καθόλου

Τι κάνω; Προκειμένου να λυθεί αυτό το πρόβλημα, βάζω αντάπτορα Canbus  αντίστοιχο με τον τύπο της λάμπας του αυτοκινήτου. Επιπλέον, προτείνεται να τοποθετήσεις αντάπτορα αντίστοιχης μάρκας με τα led φώτα αυτοκινήτου που έχεις επιλέξει. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ CANBUS ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ

Απαιτούμενος  χώρος στο φανάρι

Οι περισσότερες Led λάμπες αυτοκινήτου διαθέτουν ειδικές ψύκτρες που διαχέουν τη θερμότητα αποτελεσματικά διασφαλίζοντας την απαιτούμενη απόδοση των λαμπτήρων! Επιπλέον, οι συγκεκριμένες ψύκτρες καταλαμβάνουν κάποιο όγκο με αποτέλεσμα να χρειάζεται να υπάρχει χώρος στο φανάρι

Προσοχή! Για κάθε εταιρεία ισχύουν διαφορετικές διαστάσεις. 

Led it be!

Βρες στο autoplanet.gr όλα τα Led φώτα αυτοκινήτου και επέλεξε τις Led λάμπες αυτοκινήτου που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες. Ακόμη, επιλέγοντας Led λάμπες αυτοκινήτου κερδίζεις ένα χρόνο εγγύηση από το κατάστημά μας! 

All comments