Γυάλισμα αυτοκινήτου με αλοιφαδόρο!

Γυάλισμα αυτοκινήτου με αλοιφαδόρο!

Η χρήση αλοιφαδόρου για το γυάλισμα του αυτοκινήτου, συχνά θεωρείται ως μία πολύπλοκη διαδικασία. Με τα κατάλληλα όμως προϊόντα και χρησιμοποιώντας τις σωστές τεχνικές, μπορείς να απολαύσεις ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα και το γυάλισμα αυτοκινήτου με αλοιφαδόρο θα γίνει από τις αγαπημένες σου τακτικές περιποίησης. 

Τι είναι το γυάλισμα του αυτοκινήτου; 

Το γυάλισμα του αυτοκινήτου είναι η απομάκρυνση ατελειών από μία επιφάνεια μέσω της τριβής. Με την τριβή απομακρύνεται ένα μικροσκοπικό μέρος από το ανώτερο στρώμα της επιφάνειας αφήνοντας πίσω μία επίπεδη επιφάνεια χωρίς ατέλειες, προσφέροντας οπτικά λάμψη και βάθος στο αμάξωμα. 

Γιατί να γυαλίσεις το αυτοκίνητο με αλοιφαδόρο; 

Το γυάλισμα αυτοκινήτου με αλοιφαδόρο, μπορεί να απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος ατελειών από το αμάξωμα όπως γρατζουνιές, αράχνες κ.α. Ακόμα και οι πιο βαθιές ατέλειες μπορούν να δείξουν καλύτερα μετά από το γυάλισμα του αυτοκινήτου με αλοιφαδόρο.  

Προετοιμάζοντας το αυτοκίνητο για το γυάλισμα

Πριν από το γυάλισμα του αυτοκινήτου, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένα σχολαστικό καθάρισμα αυτού ξεκινώντας πάντα από το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Είναι πολύ σημαντικό πριν προχωρήσεις στο γυάλισμα του αυτοκινήτου και πριν εφαρμόσεις οποιαδήποτε αλοιφή γυαλίσματος είτε με το χέρι είτε με αλοιφαδόρο, να βεβαιωθείς ότι το αμάξωμα είναι απόλυτα καθαρό έτσι ώστε να αποτρέψεις το ενδεχόμενο να προκαλέσεις γρατζουνιές ή περεταίρω ζημιά στο αμάξωμα κατά τη διαδικασία γυαλίσματος.  

Hint: Κάνε το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου και σιγουρέψου ότι το αμάξωμά σου είναι απόλυτα καθαρό για να μπορείς να συνεχίσεις με το γυάλισμα του αυτοκινήτου. Δες ΕΔΩ το σχετικό άρθρο. 

Επιλέγοντας την κατάλληλη γυαλιστική αλοιφή

Το αμέσως επόμενο σημαντικό βήμα είναι να επιλέξεις την κατάλληλη γυαλιστική αλοιφή που θα αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να το κάνεις όμως αυτό, θα πρέπει να εκτιμήσεις το πόσο μεγάλο ή όχι είναι το «πρόβλημα» στο αμάξωμα. Αν για παράδειγμα παρατηρείς ελαφριές γρατζουνιές, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μία αλοιφή μικρογρατζουνιών ενώ για βαθύτερες ατέλειες μία πιο χονδρή αλοιφή

Το Autoplanet προτείνει: Meguiar’s Ultimate Compound 

Για επίμονες ατέλειες, η χονδρή αλοιφή αφαίρεσης ατελειών της Meguiar’s είναι η ιδανική επιλογή, καθώς η επαναστατική σύνθεση μικρό λειαντικών κόκκων της αλοιφής, αφαιρεί τις πιο δύσκολες ατέλειες. Επαναφέρει την καθαρότητα στο χρώμα και αφήνει το επιθυμητό λαμπερό φινίρισμα στο αμάξωμα. Επιπλέον, η συγκεκριμένη αλοιφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο με το χέρι όσο και με αλοιφαδόρο

Ανακάλυψε την αλοιφή της Meguiar’s ΕΔΩ ή κάνε κλικ στο Banner και κέρδισε 20% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όλα τα προϊόντα Meguiar's.

Επιλέγοντας αλοιφαδόρο για το γυάλισμα του αυτοκινήτου

Η επιλογή αλοιφαδόρου είναι ένα ακόμα σημαντικό μέρος της διαδικασίας γυαλίσματος του αυτοκινήτου. Εκτός από το μέγεθος του σφουγγαριού ανάλογα με την επιφάνεια που σκοπεύεις να γυαλίσεις, σημαντικό είναι να επιλέξεις και τον κατάλληλο τύπο αλοιφαδόρου. Οι κυριότεροι τύποι αλοιφαδόρων είναι οι εξής: 

Περιστροφικός αλοιφαδόρος 

Ο περιστροφικός αλοιφαδόρος είναι κατάλληλος για την επιδιόρθωση πιο σοβαρών ατελειών και γρατζουνιών. Ωστόσο, η περιστροφική κίνηση του αλοιφαδόρου, έχει την τάση να αφήνει σημάδια μετά το γυάλισμα και να απαιτεί επιπλέον περάσματα με λεπτές αλοιφές.

Σημαντικό: Ο περιστροφικός αλοιφαδόρος δεν σταματά ούτε μειώνει την ταχύτητα περιστροφής ανεξάρτητα από το βαθμό πίεσης ή αν έρθει σε επαφή με καμπύλες ή γωνίες. Γι’ αυτό το λόγο προτείνεται να χρησιμοποιείται από επαγγελματίες ή έμπειρους χρήστες. 

Έκκεντρος αλοιφαδόρος 

Οι έκκεντροι αλοιφαδόροι ή αλλιώς αλοιφαδόροι Dual Action, είναι οι πιο γνωστοί και αποτελούν πρώτη επιλογή ακόμα και από επαγγελματίες. Ο έκκεντρος αλοιφαδόρος παράγει τυχαίες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την αποφυγή ανάπτυξης υψηλών θερμοκρασιών κι επομένως αποφεύγεται ο κίνδυνος να καεί το βερνίκι του αυτοκινήτου. 

Ανακάλυψε τον δικό σου αλοιφαδόρο στο Autoplanet ΕΔΩ ή κάνε κλικ στο Banner. Μην χάσεις ακόμα, τον νέο αλοιφαδόρο από τη Meguiar’s.

Μερικές συμβουλές για το γυάλισμα του αυτοκινήτου

Ο τρόπος με τον οποίο θα γυαλίσεις το αυτοκίνητο, παίζει καθοριστικό ρόλο για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

- Δούλεψε σωστά την αλοιφή: Το πιο σημαντικό είναι να δουλέψεις σωστά την αλοιφή, ώστε οι λειαντικοί κόκκοι να σπάνε όλο και σε μικρότερο μέγεθος. Έτσι, θα προσφέρεις ένα καλύτερο φινίρισμα. 

- Δούλεψε την αλοιφή τμηματικά: Για ένα επιτυχημένο γυάλισμα αυτοκινήτου θα πρέπει να δουλέψεις την αλοιφή μέχρι να γίνει σχεδόν διάφανη. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γυαλίσεις το αυτοκίνητο τμηματικά. 

- Ξεκίνησε το πέρασμα χρησιμοποιώντας αργή ταχύτητα και αύξησε σταδιακά σε υψηλότερες ταχύτητες. Το τελικό πέρασμα θα πρέπει να γίνει με αργή ταχύτητα. 

- Κάνε αργές κινήσεις: Οι κινήσεις με τον αλοιφαδόρο θα πρέπει να αργές έτσι ώστε να επιτρέψεις στην αλοιφή να δουλέψει και να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

- Η επιλογή των κατάλληλων υλικών είναι το σημαντικότερο και απαιτείται να γίνει πρώτα μία δοκιμή προτού να ξεκινήσεις την όλη διαδικασία. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλα τα παραπάνω αποτελούν συμβουλές. Αν δεν είσαι σίγουρος για τη σωστή διαδικασία γυαλίσματος με αλοιφαδόρο, προτείνουμε να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να δημιουργήσεις ζημιά στο αμάξωμα. 

Φτάνοντας στο γυάλισμα του αυτοκινήτου με αλοιφαδόρο!

Αφού έχεις προετοιμάσει το αμάξωμα για το γυάλισμα του αυτοκινήτου κι έχεις προμηθευτεί με τα απαραίτητα προϊόντα, θα πρέπει να μαρκάρεις τα σημεία που δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον αλοιφαδόρο ή δεν πρέπει να λερωθούν με την αλοιφή. Το μαρκάρισμα θα πρέπει να γίνει με ειδικές ταινίες που προορίζονται για αυτοκίνητα έτσι ώστε να μην μείνει κάποιο σημάδι κατά την αφαίρεσή τους. Τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής: 

-Ξεκίνα να δουλεύεις ανά επιφάνεια με επικαλυπτόμενες οριζόντιες κινήσεις

-Συνέχισε τη διαδικασία με επικαλυπτόμενες κάθετες κινήσεις, προσπαθώντας να μη σου ξεφύγει κανένα σημείο. 

Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία γυαλίσματος με αλοιφαδόρο, το σφουγγάρι θα πρέπει να έχει την όψη πλέγματος. Για το τέλειο φινίρισμα μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία εφόσον κρίνεις ότι είναι απαραίτητο. 

Διατήρησε το γυάλισμα του αυτοκινήτου

Προστάτεψε το αμάξωμα και διατήρησε το αποτέλεσμα που πέτυχες κατά τη διαδικασία γυαλίσματος, επιλέγοντας να περάσεις με κάποιο κερί. 

Το Autoplanet προτείνει: Meguiar’s Carnauba Plus Gold Glass

Το υγρό κερί της Meguiar’s Carnauba Plus Gold Glass είναι η ιδανική επιλογή για να προστατέψεις το αμάξωμα και να διατηρήσεις το αποτέλεσμα που πέτυχες με τον αλοιφαδόρο. Χάρη στο συνδυασμό των προστατευτικών πολυμερών και του ελαίου carnauba, δημιουργούνται αντανακλάσεις και ένα λαμπερό φινίρισμα στο αμάξωμα με βαθιά γυαλάδα. 

Hint: Το Υγρό Κερί Meguiar’s Carnauba Gold Plus, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το χέρι ή και με αλοιφαδόρο. Ανακάλυψέ το στο Autoplanet ΕΔΩ ή κάνε κλικ στο banner και ανακάλυψε όλα τα κεριά από τη Meguiar’s

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές περιποίησης και tips για το αυτοκίνητό σου, μείνε συντονισμένος στο blog μας κι ακολούθησε μας στα social media για να τα μαθαίνεις όλα πρώτος.

All comments