Τι να ελέγξεις στο αυτοκίνητο πριν το ταξίδι σου!

Τι να ελέγξεις στο αυτοκίνητο πριν το ταξίδι σου!

Ετοιμάζεσαι για εξόρμηση το τριήμερο; Μην αμελήσεις να προετοιμάσεις και να ελέγξεις το αυτοκίνητό σου πριν το ταξίδι!

Απαραίτητα χειμερινά αξεσουάρ για το ταξίδι σου 

Η προετοιμασία του αυτοκινήτου σου πριν από μία εκδρομή είναι απαραίτητη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για χειμερινή εκδρομή. Δες παρακάτω τα απαραίτητα χειμερινά αξεσουάρ για το ταξίδι σου. 

1. Αλυσίδες Χιονιού ή Χιονοκουβέρτες 

Εάν σχεδιάζεις ταξίδι σε κάποια ορεινή περιοχή, οι αλυσίδες χιονιού δεν πρέπει να λείπουν από το πορτ μπαγκαζ σου. Σε περίπτωση που συναντήσεις χιόνι ή πάγο στο δρόμο σου, οι αλυσίδες χιονιού αλλά και οι χιονοκουβέρτες, είναι το μόνο αξεσουάρ που θα σου εξασφαλίσει την απαιτούμενη πρόσφυση για να συνεχίσεις με ασφάλεια τη διαδρομή σου. 

Ανακάλυψε στο Auto Planet τις κορυφαίες χιονοκουβέρτες Isse με ΕΚΠΤΩΣΗ 25%. Ακόμη, ανακάλυψε τις επώνυμες χιονοκουβέρτες GoodYear, τις αλυσίδες χιονιού Ototop, τις κορυφαίες αλυσίδες χιονιού Konig αλλά και τις αλυσίδες χιονιού Husky, όλες σε προσφορά και μεγάλη γκάμα για να διαλέξεις αυτό που χρειάζεσαι. 

2. Ξύστρα Πάγου & Σκουπάκι Χιονιού

Μία ξύστρα πάγου και ένα σκουπάκι χιονιού, καλό είναι να υπάρχουν εξίσου στο αυτοκίνητό σου εάν σκοπεύεις να ταξιδέψεις σε ορεινή περιοχή, καθώς θα σε διευκολύνουν να απομακρύνεις τυχόν χιόνι ή πάγο από το παρμπρίζ, τα παράθυρα και τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου. 

Ανακάλυψε στο Auto Planet  ΕΔΩ ξύστρες πάγου και σκουπάκια χιονιού σε ποικιλία για να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει και με ΕΚΠΤΩΣΗ έως 25%

3. Αντιπαγωτικό Spray 

Για την χειμερινή σου εξόρμηση, καλό θα είναι να είσαι φουλ προετοιμασμένος. Ένα αντιπαγωτικό spray θα σου φανεί απαραίτητο σε περίπτωση που παγώσουν το παρμπρίζ και τα παράθυρα του αυτοκινήτου σου. 

Ανακάλυψε ΕΔΩ το Αντιπαγωτικό Spray GoodYear με ΕΚΠΤΩΣΗ 25%

Τι να ελέγξεις στο αυτοκίνητο πριν το ταξίδι σου!

Εξίσου απαραίτητο πριν φύγεις για το ταξίδι σου, είναι να προβείς σε ελέγχους του αυτοκινήτου σου, προκειμένου να έχεις περισσότερη ασφάλεια κατά τη διαδρομή. Δες παρακάτω τι να ελέγξεις στο αυτοκίνητο πριν το ταξίδι σου!

1. Έλεγξε τους υαλοκαθαριστήρες

Οι υαλοκαθαριστήρες, σου εξασφαλίζουν ορατότητα και συνεπώς ασφαλέστερες διαδρομές. Ειδικά την χειμερινή περίοδο και εφόσον σκοπεύεις να ταξιδέψεις, είναι απαραίτητο να ελέγξεις ότι οι υαλοκαθαριστήρες σου βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Σε περίπτωση που παρατηρήσεις την οποιαδήποτε φθορά ή αντιληφθείς ότι δεν καθαρίζουν σωστά, καλό θα είναι να τους αντικαταστήσεις.

Ανακάλυψε στο Auto Planet τους κορυφαίους υαλοκαθαριστήρες Bosch Aerotwin, οι οποίοι παρέχουν αεροδυναμικό σχεδιασμό και ιδανική απόδοση καθαρισμού σε κάθε σημείο του παρμπρίζ. ΤΩΡΑ με ΕΚΠΤΩΣΗ έως 40%

2. Έλεγξε την πίεση αέρα των ελαστικών σου

Ένας από τους βασικούς ελέγχους πριν φύγεις ταξίδι με το αυτοκίνητό σου, είναι να ελέγξεις την πίεση αέρα των ελαστικών σου. Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι τα ελαστικά σου βρίσκονται σε καλή κατάσταση, τόσο για να μην σε «εγκαταλείψει» το αυτοκίνητό σου κατά τη διαδρομή αλλά και για την κατανάλωση καυσίμου. Η σωστή πίεση αέρα ελαστικών, μειώνει την κατανάλωση καυσίμου

Ανακάλυψε στο Auto Planet ΕΔΩ κομπρεσέρ αέρα για τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου στις πιο προσιτές τιμές. 

Tip: Μην ξεχάσεις να ελέγξεις και την κατάσταση της ρεζέρβας σου, ώστε να μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σε περίπτωση που χρειαστεί. 

3. Έλεγξε τα υγρά του αυτοκινήτου σου

Ακόμη ένας απαραίτητος έλεγχος που πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητό σου πριν το ταξίδι, είναι να ελέγξεις ότι όλα τα υγρά του αυτοκινήτου σου βρίσκονται στη σωστή στάθμη. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να ελέγξεις το λιπαντικό κινητήρα, τα υγρά φρένων, το αντιψυκτικό αλλά και το υγρό υαλοκαθαριστήρων. Βεβαιώσου ότι βρίσκονται στη σωστή στάθμη και αν κρίνεται απαραίτητο, συμπλήρωσε πριν το ταξίδι σου!

Ανακάλυψε στο Auto Planet ΕΔΩ λιπαντικά αυτοκινήτου και βρες αυτό που χρειάζεσαι ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα επώνυμων προϊόντων και φυσικά στις πιο προσιτές τιμές. 

4. Έλεγξε ότι έχεις στο αυτοκίνητο απαραίτητα πρώτης ανάγκης

Πριν ξεκινήσεις τη διαδρομή σου με το αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να ελέγξεις ότι έχεις μαζί σου τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης. Η λίστα με τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης περιλαμβάνει τα εξής: 

- Προειδοποιητικό τρίγωνο και γιλέκο

- Φαρμακείο Αυτοκινήτου

- Χιονοκουβέρτες ή Αλυσίδες

- Φακό. 

- Γάντια Εργασίας. 

Ανακάλυψε στο Auto Planet αξεσουάρ πρώτης ανάγκης για το αυτοκίνητό σου ΕΔΩ

5. Έλεγξε τον φωτισμό του αυτοκινήτου 

Πριν φύγεις για ταξίδι με το αυτοκίνητό σου, είναι απαραίτητο να ελέγξεις ότι όλα τα φώτα του αυτοκινήτου ανάβουν. Αν κατά τον έλεγχο παρατηρήσεις ότι οι λαμπτήρες σου δεν έχουν πλέον την απαραίτητη απόδοση ή γνωρίζεις ότι έχουν φθάσει προς το τέλος της διάρκειας ζωής τους, θα πρέπει να τους αντικαταστήσεις. 

Tip: Καλό είναι να έχεις μαζί σου και ένα έξτρα σετ λαμπτήρων, ώστε να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει αντικατάσταση τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Ανακάλυψε στο Auto Planet ΕΔΩ επώνυμους λαμπτήρες αυτοκινήτου Philips & Osram με ΕΚΠΤΩΣΗ 35% και σε μεγάλη γκάμα για να διαλέξεις αυτό που χρειάζεσαι. 

6. Έλεγξε τη μπαταρία του αυτοκινήτου

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελες στις διακοπές σου είναι το «μείνεις» από μπαταρία και να ακινητοποιηθείς με το αυτοκίνητό σου. Γι΄ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να ελέγξεις τη μπαταρία του αυτοκινήτου. Ένας εύκολος τρόπος να ελέγξεις τη μπαταρία του αυτοκινήτου είναι να ανατρέξεις στο βιβλιαράκι service του αυτοκινήτου σου και να δεις πότε αναγράφεται η επόμενη ημερομηνία για αλλαγή μπαταρίας. Αν απέχεις πολύ από αυτό το διάστημα, τότε δεν έχεις να ανησυχείς. Σε αντίθετη περίπτωση, καλό θα είναι να την αντικαταστήσεις πριν το ταξίδι σου. 

Tip: Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να έχεις μαζί σου και έναν εκκινητή μπαταρίας, ώστε αν τυχόν «μείνεις» από μπαταρία κατά το ταξίδι σου, να μπορέσεις να εκκινήσεις το αυτοκίνητο εύκολα και γρήγορα. 

Ανακάλυψε στο Auto Planet, εκκινητές μπαταρίας ΕΔΩ

Είσαι έτοιμος! Έκανες όλους τους απαραίτητους ελέγχους αυτοκινήτου πριν το ταξίδι σου. 

PRO TIP: Για να είσαι φουλ προετοιμασμένος, μπορείς να «σχεδιάσεις» και να φτιάξεις ένα πρόγραμμα με την διαδρομή που θα ακολουθήσεις για να κάνεις το ταξίδι σου πιο ευχάριστο. 

Για περισσότερα tips και χρήσιμες συμβουλές για το αυτοκίνητό σου, συντονίσου στο Blog μας!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Tips Για ασφαλή οδήγηση στη βροχή!

All comments