Προετοιμασία αυτοκινήτου για το καλοκαίρι!

Προετοιμασία αυτοκινήτου για το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η προετοιμασία του αυτοκινήτου για το καλοκαίρι είναι πλέον απαραίτητη. Δες εδώ τον απόλυτο οδηγό για την καλύτερη προετοιμασία αυτοκινήτου για το καλοκαίρι

Βήμα – βήμα η προετοιμασία του αυτοκινήτου για το καλοκαίρι 

1. Γυάλισε το αμάξωμα

Το γυάλισμα του αυτοκινήτου είναι η απομάκρυνση ατελειών από το αμάξωμα μέσω της τριβής και πρέπει να γίνεται κάθε έξι μήνες.  Πριν από το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να γυαλίσεις το αμάξωμα και να προσφέρεις σε αυτό λάμψη και βάθος στο χρώμα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πριν από το γυάλισμα του αυτοκινήτου θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένα σχολαστικό καθάρισμα του αμαξώματος. Δες πως θα κάνεις το καλύτερο πλύσιμο αυτοκινήτου μόνος σου ΕΔΩ

>> Επιλέγοντας την κατάλληλη γυαλιστική αλοιφή!

Για να επιλέξεις την κατάλληλη γυαλιστική αλοιφή για το αυτοκίνητό σου, θα πρέπει να εκτιμήσεις το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το «πρόβλημα» στο αμάξωμα. Θέλεις να καλύψεις ελαφριές γρατζουνιές ή χρειάζεσαι μία αλοιφή για βαθύτερες ατέλειες; 

2. Κέρωσε το αμάξωμα 

Η υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ξεθωριάζει το χρώμα και τη λάμψη στο αμάξωμα. Το κέρωμα του αυτοκινήτου πριν από το καλοκαίρι είναι απαραίτητο για να προσφέρεις στο αμάξωμα μία στρώση προστασίας και να αποτρέψεις το θάμπωμα ή ξεθώριασμά του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Το Autoplanet προτείνει: Meguiar’s Gold Glass Carnauba Plus 

Το Υγρό Κερί Carnauba Plus της Meguiar’s εγγυάται ένα λαμπερό φινίρισμα στο αμάξωμα. Επιπλέον, καθώς προστατεύει το αμάξωμα από την UV ακτινοβολία, αποτελεί το ιδανικό προϊόν για την προστασία του αυτοκινήτου για το καλοκαίρι. Ανακάλυψέ το στο Autoplanet ΕΔΩ ή κάνε κλικ στο banner για να δεις όλα τα καθαριστικά και αλοιφές γυαλίσματος από την Meguiar’s

Για περισσότερα tips για το γυάλισμα του αυτοκινήτου διάβασε ακόμη: Γυάλισμα αυτοκινήτου με αλοιφαδόρο!

3. Αντιμετώπισε τις ακαθαρσίες 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ακαθαρσίες στο αυτοκίνητο είναι εντονότερες και θα πρέπει να είσαι έτοιμος να τις αντιμετωπίσεις. Σύμμαχός σου, σε αυτό το σημείο θα γίνουν τα κατάλληλα καθαριστικά ακαθαρσιών. 

Το Autoplanet προτείνει: Turtle Wax Insect Remover 

Το Turtle Wax Insect Remover είναι το ιδανικό καθαριστικό για να απομακρύνεις γρήγορα και αποτελεσματικά έντομα, πίσσα, ρετσίνι και ακαθαρσίες πουλιών. 

>> Ανακάλυψέ το με ένα κλικ ΕΔΩ

4. Κράτα το εσωτερικό του αυτοκινήτου δροσερό 

Όσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει, τόσο θα επηρεάζεται και η θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Γι’ αυτό το λόγο και οι ηλιοπροστασίες είναι ένα από τα must have αξεσουάρ του καλοκαιριού για το αυτοκίνητό σου. Βάζοντας ηλιοπροστασίες στο αυτοκίνητο, θα εξασφαλίσεις για σένα και τους συνεπιβάτες σου πιο δροσερές διαδρομές.

Προστάτεψε το τιμόνι σου

Η υπερθέρμανση του τιμονιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Μία ηλιοπροστασία τιμονιού είναι απαραίτητη για το καλοκαίρι προκειμένου να αντανακλάται η ηλιακή ακτινοβολία και να μην υπερθερμαίνεται το τιμόνι. Εκτός από την άνεση που θα σου προσφέρει μία ηλιοπροστασία τιμονιού, θα αποτρέψεις παράλληλα και την αλλοίωση του τιμονιού εξαιτίας της UV ακτινοβολίας. 

5. Προμηθεύσου αξεσουάρ ταξιδιού 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι εκδρομές με το αυτοκίνητο αυξάνονται. Κάνε τα καλοκαιρινά σου ταξίδια πιο άνετα, με αξεσουάρ που θα απογειώσουν τις διαδρομές σου. Ανακάλυψε όλα τα must have αξεσουάρ ταξιδιού στο Autoplanet ΕΔΩ

6. Έλεγξε το air – condition 

Η προετοιμασία του αυτοκινήτου για το καλοκαίρι δε θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει τον έλεγχο του air – condition. Σίγουρα, θα είναι δυσάρεστη έκπληξη για σένα αν ανακαλύψεις ότι το air – condition του αυτοκινήτου σου δε δουλεύει κατά τη διάρκεια μίας ζεστής μέρας. Είναι σημαντικό επομένως να ελέγξεις ότι το air – condition λειτουργεί σωστά και η καμπίνα του αυτοκινήτου ψύχεται αποτελεσματικά. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν αντιμετωπίσεις προβλήματα ή την ύπαρξη δυσάρεστης οσμής όταν το air – condition του αυτοκινήτου είναι ανοιχτό, θα πρέπει να απευθυνθείς στο μηχανικό σου. 

Κάνε το εσωτερικό του αυτοκινήτου να έχει άρωμα φρεσκάδας 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ένα σπρέι απόσμησης για το air – condition θα σου φανεί χρήσιμο. 

Το Autoplanet προτείνει: Meguiar’s Αποσμητικό Σπρέι A/C Sunset

Το αποσμητικό σπρέι A/C από τη Meguiar’s είναι ιδανικό αξεσουάρ του αυτοκινήτου για το καλοκαίρι καθώς απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές και αφήνει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ένα άρωμα φρεσκάδας, το οποίο και διαρκεί 4- 5 εβδομάδες. Ανακάλυψέ το στο Autoplanet ΕΔΩ

7. Βεβαιώσου ότι έχεις όλα τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης 

Όπως κάθε εποχή έτσι και το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείς ότι έχεις στο αυτοκίνητό σου όλα τα απαραίτητα πρώτης ανάγκης. Ένα τρίγωνο, ένα γιλέκο και ένα φαρμακείο δεν πρέπει να λείπουν από το αυτοκίνητό σου ποτέ. 

8. Τοποθέτησε καλύμματα στα καθίσματα 

Η σκόνη στον αέρα, η άμμος και το θαλασσινό αλάτι, αποτελούν εχθρό για τα εργοστασιακά καθίσματα του αυτοκινήτου σου. Τοποθέτησε καλύμματα καθισμάτων κι εξασφάλισε ότι τα εργοστασιακά καθίσματα του αυτοκινήτου σου θα παραμείνουν άθικτα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Hint: Επισκέψου το autoplanet.gr και ανακάλυψε καλύμματα καθισμάτων αλλά και αξεσουάρ εσωτερικού σε διάφορα σχέδια για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στο δικό σου στιλ. 

Tips για το αυτοκίνητό σου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού  

- Έλεγχε τακτικά τα υγρά του αυτοκινήτου: Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ενδέχεται τα υγρά του αυτοκινήτου να εξατμίζονται γρηγορότερα και συνεπώς ο έλεγχος της στάθμης των υγρών του αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι συχνότερος. 

- Έλεγχε την πίεση αέρα των ελαστικών: Ο έλεγχος της πίεσης αέρα των ελαστικών του αυτοκινήτου σου, είναι κάτι που πρέπει να σου γίνει συνήθεια κατά τη θερινή περίοδο. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η πίεση του αέρα των ελαστικών ενδέχεται να μειώνεται κι αυτόματα αυτό επηρεάζει την ασφάλειά σου. 

Σημαντικό: Η πίεση αέρα των ελαστικών πρέπει να είναι σύμφωνη με αυτό που αναγράφει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. 

Επισκέψου το autoplanet.gr και ανακάλυψε τα κομπρεσέρ αέρα από την Osram για ακριβείς μετρήσεις και γρήγορο φούσκωμα των ελαστικών

PRO TIP: Πάρκαρε στη σκιά 

Όσο περισσότερο αποφεύγεις την απευθείας έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τόσο περισσότερο θα κρατήσεις δροσερό το αυτοκίνητο και θα έχεις πιο άνετες και δροσερές διαδρομές. Προσπάθησε να παρκάρεις το αυτοκίνητο στη σκιά για να μειώσεις τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. 

Είσαι έτοιμος! Η προετοιμασία του αυτοκινήτου για το καλοκαίρι έχει ολοκληρωθεί κι εσύ θα είσαι έτοιμος για τις πιο άνετες καλοκαιρινές διαδρομές. 

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές και tips για το αυτοκίνητό σου, μείνε συντονισμένος στο blog μας

All comments